Herkullisia reseptejä

Tee helposti kauniit etiketit hillopurkeillesi.

Marjat pakkaseen? Katso parhaimmat pakastusvinkit.

Mansikka-rosmariinihillo

Mansikka-rosmariinihillo


(n. 5 dl valmista hilloa)

Ainekset

500 g mansikoita
¼ dl vettä
2 kunnon oksaa rosmariinia
250 g (3 dl) Dansukker Hillosokeria


Puhdista mansikat. Mittaa kattilaan vesi, mansikat sekä rosmariinin oksat. Kuumenna, kunnes alkaa muodostua vesihöyryä. Lisää Hillosokeri koko ajan sekoittaen. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä 10–15 minuuttia välillä sekoitellen. Kerää vaahto pois hillon pinnalta esim. lusikalla. Nosta kattila liedeltä ja poista rosmariinin oksat. Anna hillon jäähtyä hetki ja purkita sitten puhtaisiin purkkeihin. Sulje hyvin ja säilytä viileässä.

Vaniljainen vadelma-lakritsihillo

Vaniljainen vadelma-lakritsihillo


(n. 5 dl valmista hilloa)

Ainekset

500 g vadelmia
¼ dl vettä
1 vaniljatanko
1 ½ tl lakritsijauhetta
250 g (3 dl) Dansukker Hillosokeria


Mittaa kattilaan vadelmat, vesi, halkaistu vaniljatanko sekä lakritsijauhe. Kuumenna, kunnes alkaa muodostua vesihöyryä. Lisää hillosokeri koko ajan sekoittaen. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia. Sekoittele välillä. Kerää vaahto pois hillon pinnalta esim. lusikalla. Purkita kuumana puhtaaseen purkkiin ja sulje kansi. Säilytä viileässä.

Mustikka-limehillo

Mustikka-limehillo


(n. 5 dl valmista hilloa)

Ainekset

500 g mustikoita
¼ dl vettä
1 limetin raastettu kuori
½ tl anista huhmaressa rouhittuna
250 g (3 dl) Dansukker Hillosokeria
2 limetin mehu


Mittaa vesi kattilaan ja lisää mustikat, limetin raastettu kuori sekä anis. Kuumenna, kunnes alkaa muodostua vesihöyryä. Lisää Hillosokeri koko ajan sekoittaen. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä 10-15 minuuttia välillä sekoitellen. Kerää hillon pinnalle mahdollisesti muodostuva vaahto pois lusikalla. Nosta kattila liedeltä ja sekoita joukkoon limen mehu. Purkita puhtaisiin purkkeihin ja säilytä viileässä.

Herukkahillo

Herukkahillo


Ainekset

2 l musta- tai punaherukoita
2 appelsiinin raastettu kuori ja mehu
500 g Dansukker Hillosokeria
tai
330 g (1 pkt) Dansukker Hillo-marmeladisokeria


1. Jos käytät hillosokeria, mittaa marjat, appelsiinin raastettu kuori ja mehu kattilaan. Kuumenna, kunnes alkaa nousta höyryä ja sekoita joukkoon hillosokeri. Kuumenna hitaasti kiehuvaksi ja keitä viitisentoista minuuttia. Nosta kattila liedeltä ja jäähdytä puolisen tuntia. Kuori vaahto pinnalta ja tölkitä.

2. Jos käytät hillo-marmeladisokeria, sekoita ainekset kattilassa ja kuumenna hitaasti kiehuvaksi. Keitä viitisen minuuttia. Kuori vaahto pinnalta ja tölkitä.

Mausteinen vadelmahillo

Mausteinen vadelmahillo


Ainekset

500 g vadelmia
¼ dl vettä
2 rkl Dansukker Muscovadosiirappia
1 tähtianis
1 timjaminoksa
250 g (3 dl) Dansukker Hillosokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria


Mittaa marjat, vesi, muscovadosiirappi ja mausteet kattilaan. Kuumenna kunnes vesi höyryää. Sekoita hillosokeri joukkoon. Kuumenna ja keitä noin 10 minuuttia, sekoita välillä. Kuori mahdollinen vaahto hillon pinnalta. Mausta hillo vaniljasokerilla. Jäähdytä hetki, poista tähtianis ja timjaminoksa. Purkita puhtaisiin purkkeihin, sulje hyvin. Säilytä viileässä.

Marjahillo

Marjahillo


(noin 5 dl)

Ainekset

1 l marjoja
½ dl vettä
3 dl Dansukker Hillosokeria


1. Sekoita ainekset kattilassa.

2. Kuumenna ja keitä 10 minuuttia. Sekoita välillä. Kuori vaahto ja jäähdytä hetki.

3. Purkita hillo. Säilytä jääkaapissa.

Elokuun hillo

Elokuun hillo


Ainekset

500 g vadelmia
300 g punaisia viinimarjoja
200 g karviaisia tai raparperia
½ dl vettä tai viiniä
500 g (6 dl) Dansukker Hillosokeria tai 1 pkt (330 g) Dansukker Hillo-marmeladisokeria
pieni pala kuivattua inkivääriä tai
1 tl rouhittua anista


Mittaa marjat, vesi tai viini, sokeri ja valitsemasi mauste kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi miedolla lämmöllä ja keitä noin 5–10 minuuttia silloin tällöin kattilan sisältöä ravistellen tai kevyesti sekoittaen. Jäähdytä vartti, poista inkiväärin pala ja purkita.

Pirteä punaherukka-nektariinihillo

Pirteä punaherukka-nektariinihillo


Ainekset

500 g punaherukoita riivittynä
1 dl vettä
500 g nektariinia kuorittuna, ohuina viipaleina
1 pkt (330 g) Dansukker Hillo-marmeladisokeria
(¼–½ tl kardemummaa tai anista rouhittuna)


Mittaa punaherukat kattilaan ja soseuta ne. Lisää loput ainekset joukkoon. Kuumenna kiehuvaksi sekoitellen ja anna kiehua poreillen 5 minuuttia. Jäähdytä vartti ja purkita puhtaisiin, kuumennettuihin purkkeihin. Säilytä jääkaapissa.

Vinkki!
Tarjoa hilloa juustokakun kanssa.

Sitruksinen mustikkahillo

Sitruksinen mustikkahillo


noin 5 dl

Ainekset

500 g mustikoita
½ dl vettä
1 kanelitanko tai ½ tl kanelia
½ tl sitruunan kuoriraastetta
250 g (3 dl) Dansukker Hillosokeria
½–1 tl Dansukker Vaniljasokeria


Mittaa mustikat, vesi, kanelitanko ja hyvin pestyn sitruunan kuoriraaste kattilaan. Kuumenna, kunnes vesi höyryää. Lisää hillosokeri koko ajan sekoittaen joukkoon. Anna kiehua hiljalleen 10–15 minuuttia, sekoita välillä. Kerää mahdollinen vaahto pois hillon pinnalta esim. lusikalla. Ota kattila liedeltä ja mausta vaniljasokerilla. Jäähdytä 15–30 min., poista kanelitanko ja purkita hillo puhtaisiin purkkeihin, sulje hyvin. Säilytä viileässä.

Karviaismarmeladi

Karviaismarmeladi


Ainekset

2 l karviaismarjoja
1 pkt (330 g) Dansukker Hillo-marmeladisokeria
1/2 dl vettä
1/4–1/2 tl kanelia
2 tähtianista


Poista marjoista kannat ja laita ne kattilaan yhdessä hillo-marmeladisokerin ja veden kanssa. Lisää myös kaneli ja tähtianikset. Kuumenna ja keitä välillä sekoittaen 5–10 minuuttia tai kunnes kuoret alkavat hajota. Kuori pinnalle muodostuva vaahto. Kaada hillo lämpimiin, hyvin pestyihin tölkkeihin ja sulje. Säilytä viileässä.

Huom!
Pakastemarjoja käyttäessäsi toimi kuten yllä, mutta jätä ohjeen vesi pois.

Marja-minttuhillo

Marja-minttuhillo


Ainekset

600 g mansikoita
200 g vadelmia
200 g mustikoita
½ dl vettä
500 g (6 dl) Dansukker Hillosokeria TAI 
1 pkt (330 g) Dansukker Hillo-marmeladisokeria
½–1 tl kuivattua minttua


Mittaa marjat, vesi, sokeri ja minttu kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi miedolla lämmöllä ja keitä noin 5 minuuttia silloin tällöin kattilan sisältöä ravistellen tai kevyesti sekoittaen. Jäähdytä vartti ja purkita.

Helppo omenasose

Helppo omenasose


Ainekset

2 kg soseutettuja omenia
(noin 2,5 kg käsittelemättömiä omenoita)
2 dl vettä
(1 sitruunan mehu)
1 kg Dansukker Hillosokeria


Pese omenat huolellisesti, kuori ja poista siemenkodat. Höyrytä omenalohkot pehmeiksi vesitilkassa ja survo soseeksi. Punnitse sose. Lisää vesi, sitruunasta puristettu mehu ja hillosokeri.
Keitä sosetta 10 minuuttia välillä sekoittaen. Varo kuumaa sosetta ja pienennä tarvittaessa lämpöä.
Kaada sose puhtaisiin, kuumiin lasitölkkeihin, puhdista lasitölkin reunat ja sulje tölkit.

Resepti: Ruokatoimittaja Inga Aaltonen. Resepti löytyy myös Hillosokeri 20 vuotta
–esitteestä, johon on kerätty suomalaisten ruokatoimittajien parhaimpia Hillosokeri-ohjeita.

Viinimarjahyytelö

Viinimarjahyytelö


Ainekset

1 litra puolikypsistä musta- tai punaviinimarjoista keitettyä mehua
(= 1 kg herukoita ja 3–4 dl vettä)

800–1000 g Dansukker Taloussokeria
TAI
800–1000 g Dansukker Hillosokeria
TAI
2 pkt (à 330 g) Dansukker Hillo-marmeladisokeria


Mittaa mehu ja sokeri kattilaan. Sekoita vain sen verran, että sokeri liukenee. Kuumenna hitaasti kiehuvaksi ja keitä miedolla lämmöllä sekoittamatta. Keittoaika Taloussokerilla on noin 20 minuuttia ja Hillosokereilla noin 10 minuuttia.

Tee hyytelökoe: Ota ruokalusikallinen keitosta kylmälle lautaselle ja jäähdytä nopeasti jääkaapissa tai pakastimessa. Vedä lusikalla hyytelön keskelle vako. Jos vako ei umpeudu, hyytelö on valmista.

Kuori vaahto. Purkita kuumennettuihin lasipurkkeihin ja sulje hyvin. Säilytä viileässä.

Hillosokerin tai Hillo-marmeladisokerin käyttö lyhentää keittoaikaa, mutta hyytelöstä ei tule aivan yhtä sileää ja kirkasta kuin Taloussokeria käytettäessä. Hyytelö onnistuu paremmin keitetystä kuin höyrymehusta.