Herkullisia reseptejä

Helpot ja hauskat kesähillot!


Suvin sekamarjahillo

Suvin sekamarjahillo

n. 5 dl 15 minuuttia + jäähdytys
Suvi Teräsniska otti vastaan hillohaasteen. Hän teki ensimmäistä kertaa elämässään marjahilloa – ja se oli muuten yllättävän helppoa.
Ainekset

5 dl mustikoita
2,5 dl vadelmia
2,5 dl mustaherukoita
0,5 dl vettä
3 dl Dansukker Hillosokeria


1. Perkaa marjat.

2. Mittaa marjat ja vesi kattilaan. Kuumenna. Kun vesi höyryää, lisää hillosokeri varovasti sekoitellen joukkoon. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä hiljaa poreillen noin 10 minuuttia. Kuori mahdollinen vaahto pois hillon pinnalta lusikalla tai reikäkauhalla.

3. Ota kattila liedeltä ja anna jäähtyä 15–30 minuuttia, sekoita välillä. Kaada hillo puhtaisiin, kuumennettuihin tölkkeihin. Sulje hyvin. Anna jäähtyä ja nosta purkit jääkaappiin.

Vinkki! Hillo hyytyy lopullisesti noin vuorokaudessa. Säilytä hillo mieluiten viileässä/jääkaapissa.

Helppo tapa valmistella purkit säilöntäkuntoon:
Pese purkit ja kannet astianpesukoneessa mahdollisimman kuumalla ohjelmalla. Ota purkit koneesta ja purkita hillo.
 

Katso video: Hillohaaste – Suvin sekamarjahillo

Reseptin on laatinut

Dansukker

Sitruunainen mansikka-minttuhillo

Sitruunainen mansikka-minttuhillo

noin 5 dl 15 minuuttia + jäähdytys
Vartti aikaa? Tee sitruunalla ja mintulla maustettua mansikkahilloa!
Ainekset

1 litra mansikoita puhdistettuna
1 luomusitruunan mehu ja raastettu kuori
3 dl Dansukker Hillosokeria
tuoretta minttua hienonnettuna


Paloittele isokokoiset mansikat. 

Kuumenna sitruunamehu (½ dl), kuoriraaste ja mansikat kattilassa. Sekoita hillosokeri höyryävään seokseen.

Kuumenna kiehuvaksi ja keitä kevyesti poreillen 10 minuuttia. Sekoita välillä. Lisää minttu vasta keittämisen loppuvaiheessa. Kuori vaahto pois lusikalla.

Anna hillon jäähtyä 15–30 minuuttia ja purkita puhtaisiin, kuumennettuihin purkkeihin. Säilytä viileässä.

Reseptin on laatinut

Dansukker

Vaniljainen fenkoli-mustikkahillo

Vaniljainen fenkoli-mustikkahillo

Ainekset

500 g mustikoita
tilkka vettä
1 vaniljatanko halkaistuna
1,5 tl fenkolinsiemeniä
250 g Dansukker Hillosokeria


1. Murskaa fenkolinsiemeniä hieman huhmaressa.

2. Mittaa kattilaan mustikat, vesi, vaniljatanko ja fenkolinsiemenet. Kuumenna, kunnes alkaa muodostua vesihöyryä.

3. Lisää hillosokeri koko ajan sekoittaen. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä hilloa noin 10 minuuttia. Kerää pinnalle mahdollisesti syntyvä vaahto pois lusikalla.

4. Nosta kattila liedeltä ja anna hillon jäähtyä puolisen tuntia. Sekoita hilloa muutaman kerran jäähtymisen aikana. Poista vaniljatanko.

5. Purkita puhtaisiin, kuumennettuihin purkkeihin. Säilytä viileässä.

Reseptin on laatinut

Dansukker

Mustikka-salmiakkihillo

Mustikka-salmiakkihillo

Ainekset

5 dl mustikoita
1 dl vettä
3 dl Dansukker Hillosokeria
½ dl Turkinpippurirouhetta


Perkaa mustikat. Nosta kattilaan mustikat, vesi, hillosokeri ja karamellimurska. Anna kiehua 5 minuuttia.

Kuori vaahto pinnalta. Purkita kuuma hillo huolella puhdistettuun ja kuumennettuun lasipurkkiin. Sulje heti kannella ja anna jäähtyä. Säilytä viileässä.

Reseptin on laatinut

Dansukker

Mustikka-kardemummahillo

Mustikka-kardemummahillo

Ainekset

500 g mustikoita
½ dl vettä
3 dl Dansukker Hillosokeria
1 rkl Dansukker Vaniljasokeria
1–1 ½ tl jauhettua kardemummaa


Mittaa aineet kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä hiljaa poreillen 10 minuuttia. Ravistele kattilan sisältöä muutaman kerran keittämisen aikana tai sekoita kevyesti. Jäähdytä vartti ja purkita. Säilytä viileässä.

Reseptin on laatinut

Dansukker

Kuningatarhillo

Kuningatarhillo

Ainekset

500 g (n. 1 litra) vadelmia
500 g (n. 7 dl) mustikoita
0,5 dl vettä
500 g (n. 6 dl) Dansukker Hillosokeria


Kaada vesi ja peratut marjat kattilaan.

Kuumenna kunnes alkaa muodostua vesihöyryä. Lisää hillosokeri joukkoon.

Kuumenna hitaasti kiehuvaksi ja anna hillon kiehua kevyesti noin 10 minuuttia. Sekoita välillä. Kuori mahdollinen vaahto pinnalta.

Jäähdytä parikymmentä minuuttia muutaman kerran sekoittaen, kunnes hillo alkaa hyytyä ja marjat eivät nouse enää pintaan.

Annostele hillo pestyihin, kuumennettuihin lasipurkkeihin. Sulje huolellisesti ja säilytä mieluiten viileässä.

Hillo hyytyy lopullisesti noin vuorokaudessa.

Vinkki!
Hillon voi tehdä myös Dansukker Hillo-marmeladisokerilla: 1 pkt (330 g) riittää yhdelle marjakilolle.

Reseptin on laatinut

Dansukker

Pirteä vadelmahillo

Pirteä vadelmahillo

20 minuuttia
Ainekset

500 g vadelmia
250 g Dansukker Hillosokeria
3 tl tuoretta inkivääriä raastettuna
1 luomulimetin kuoriraaste ja mehu


Huuhtele vadelmat ja kaada ne kattilaan yhdessä muiden ainesten kanssa. Anna kiehua 10 minuuttia, sekoita välillä. Kuori vaahto. Purkita puhtaisiin, kuumennettuihin purkkeihin. Säilytä viileässä.

Reseptin on laatinut

Dansukker

Vadelma-mustaherukkahillo

Vadelma-mustaherukkahillo

10–12 dl 50 minuuttia
Vadelma ja mustaherukka sopivat loistavasti samaan hillopurkkiin. Kokeile ja ihastu!
Ainekset

500 g vadelmia
500 g mustaherukoita
½ dl vettä
500 g (6 dl) Dansukker Hillosokeria


Puhdista marjat ja pane ne kattilaan veden kanssa. Kuumenna. Lisää hillosokeri höyryävään seokseen. Kuumenna kiehuvaksi silloin tällöin sekoitellen ja keitä 10–15 minuuttia. Kuori pinnalle tullut vaahto pois.

Anna hillon jäähtyä vartista puoleen tuntiin ja purkita se puhtaisiin, kuumennettuihin purkkeihin ja sulje tiiviisti. Säilytä viileässä.
 

Katso kuvan kakkuresepti: Puutarhurin kesäkakku

Reseptin on laatinut

Dansukker

Marjahillo oman maun mukaan

Marjahillo oman maun mukaan

noin 5 dl 50 minuuttia
Tee kotihilloa lempimarjoistasi ja mausta makusi mukaan.
Ainekset

500 g marjoja maun mukaan
½ dl vettä
250 g Dansukker Hillosokeria


1. Perkaa (ja paloittele suurikokoiset) marjat.

2. Kuumenna marjat, vesi ja valitsemasi mauste kattilassa. Sekoita hillosokeri höyryävään seokseen, kuumenna ja keitä kevyesti poreillen 10–15 min. Sekoita välillä. Kuori vaahto (ja poista isot mausteet).

3. Anna jäähtyä noin puoli tuntia ja purkita puhtaisiin, kuumennettuihin purkkeihin. Säilytä viileässä.

Vinkki!
Jos haluat kiinteämpää ja vähemmän makeaa hilloa, käytä Hillosokerin sijaan ½ pkt Dansukker Hillo-marmeladisokeria.

Mausta hillo makusi mukaan, valitse vaikka jokin seuraavista:
• pari oksaa tuoretta yrttiä, esim. (pipar)minttua, rosmariinia, kanelibasilikaa tai timjamia
• kaneli- tai vaniljatanko tai tähtianis
• raastettua sitruunan tai limetin kuorta
• ripaus kardemummaa, chiliä tai anista
• raastettua inkivääriä
• loraus konjakkia tai rommia

Reseptin on laatinut

Dansukker

Elokuun hillo

Elokuun hillo

Ainekset

500 g vadelmia
300 g punaisia viinimarjoja
200 g karviaisia tai raparperia
½ dl vettä tai viiniä
500 g (6 dl) Dansukker Hillosokeria TAI 1 pkt (330 g) Dansukker Hillo-marmeladisokeria
pieni pala kuivattua inkivääriä tai
1 tl rouhittua anista


Mittaa marjat, vesi tai viini, sokeri ja valitsemasi mauste kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi miedolla lämmöllä ja keitä noin 5–10 minuuttia silloin tällöin kattilan sisältöä ravistellen tai kevyesti sekoittaen. Jäähdytä vartti, poista inkiväärin pala ja purkita.

Reseptin on laatinut

Dansukker

Muita reseptejä

Muita hillo- ja marmeladireseptejä löydät täältä »

Katso perusreseptit ja vinkkejä hillojen maustamiseen »

Tervetuloa HiIlo-Infoon! »

Tee helposti kauniit etiketit hillopurkeillesi.

Marjat pakkaseen? Katso parhaimmat pakastusvinkit.