Herkullisia reseptejä

Tee helposti kauniit etiketit hillopurkeillesi.

Marjat pakkaseen? Katso parhaimmat pakastusvinkit.


Vesimeloni-mansikkahillo

Vesimeloni-mansikkahillo

Ainekset

250 g vesimelonia
250 g mansikoita
1 sitruunan mehu
300 g (3,5 dl) Dansukker Hillosokeria


Paloittele vesimeloni ja poista siemenet. Puhdista mansikat. Soseuta melonipalat ja mansikat sauvasekoittimella kattilassa. Lisää sitruunamehu ja hillosokeri. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä kevyesti poreillen 10 minuuttia. Sekoita välillä. Kuori vaahto. Purkita puhtaisiin, kuumennettuihin purkkeihin. Säilytä viileässä.


Sitruunainen mansikka-minttuhillo

Sitruunainen mansikka-minttuhillo

Ainekset

500 g (1 litra) mansikoita
250 g (3 dl) Dansukker Hillosokeria
1 luomusitruunan mehu ja raastettu kuori
tuoretta minttua


Puhdista (ja paloittele suurikokoiset) mansikat. 

Kuumenna sitruunamehu, kuoriraaste ja marjat kattilassa. Sekoita hillosokeri höyryävään seokseen, kuumenna kiehuvaksi ja keitä kevyesti poreillen 10 minuuttia. Sekoita välillä. Lisää hienonnettu minttu vasta keittämisen loppuvaiheessa. Kuori vaahto.

Jäähdytä 15–30 min ja purkita puhtaisiin, kuumennettuihin purkkeihin. Säilytä viileässä.


Vaniljainen fenkoli-mustikkahillo

Vaniljainen fenkoli-mustikkahillo

Ainekset

500 g mustikoita
tilkka vettä
1 vaniljatanko halkaistuna
1,5 tl fenkolinsiemeniä
250 g Dansukker Hillosokeria


1. Murskaa fenkolinsiemeniä hieman huhmaressa.

2. Mittaa kattilaan mustikat, vesi, vaniljatanko ja fenkolinsiemenet. Kuumenna, kunnes alkaa muodostua vesihöyryä.

3. Lisää hillosokeri koko ajan sekoittaen. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä hilloa noin 10 minuuttia. Kerää pinnalle mahdollisesti syntyvä vaahto pois lusikalla.

4. Nosta kattila liedeltä ja anna hillon jäähtyä puolisen tuntia. Sekoita hilloa muutaman kerran jäähtymisen aikana. Poista vaniljatanko.

5. Purkita puhtaisiin, kuumennettuihin purkkeihin. Säilytä viileässä.


Mustikka-salmiakkihillo

Mustikka-salmiakkihillo

Ainekset

5 dl mustikoita
1 dl vettä
3 dl Dansukker Hillosokeria
½ dl Turkinpippurirouhetta


Perkaa mustikat. Nosta kattilaan mustikat, vesi, hillosokeri ja karamellimurska. Anna kiehua 5 minuuttia.

Kuori vaahto pinnalta. Purkita kuuma hillo huolella puhdistettuun ja kuumennettuun lasipurkkiin. Sulje heti kannella ja anna jäähtyä. Säilytä viileässä.


Kuningatarhillo

Kuningatarhillo

Ainekset

500 g (n. 1 litra) vadelmia
500 g (n. 7 dl) mustikoita
0,5 dl vettä
500 g (n. 6 dl) Dansukker Hillosokeria


Kaada vesi ja peratut marjat kattilaan.

Kuumenna kunnes alkaa muodostua vesihöyryä. Lisää hillosokeri joukkoon.

Kuumenna hitaasti kiehuvaksi ja anna hillon kiehua kevyesti noin 10 minuuttia. Sekoita välillä. Kuori mahdollinen vaahto pinnalta.

Jäähdytä parikymmentä minuuttia muutaman kerran sekoittaen, kunnes hillo alkaa hyytyä ja marjat eivät nouse enää pintaan.

Annostele hillo pestyihin, kuumennettuihin lasipurkkeihin. Sulje huolellisesti ja säilytä mieluiten viileässä.

Hillo hyytyy lopullisesti noin vuorokaudessa.

Vinkki!
Hillon voi tehdä myös Dansukker Hillo-marmeladisokerilla: 1 pkt (330 g) riittää yhdelle marjakilolle.


Pirteä vadelmahillo

Pirteä vadelmahillo

Ainekset

500 g vadelmia
250 g Dansukker Hillosokeria
3 tl tuoretta inkivääriä raastettuna
1 luomulimetin kuoriraaste ja mehu


Huuhtele vadelmat ja kaada ne kattilaan yhdessä muiden ainesten kanssa. Anna kiehua 10 minuuttia, sekoita välillä. Kuori vaahto. Purkita puhtaisiin, kuumennettuihin purkkeihin. Säilytä viileässä.


Kirsikka-suklaamarmeladi

Kirsikka-suklaamarmeladi

1 tunti

Ainekset

250 g kirsikoita
2 ½ dl Dansukker Hillosokeria
1 tl sitruunamehua
20 g tummaa suklaata raastettuna
(2 tl konjakkia)


Huuhtele kirsikat ja poista kivet. Soseuta tai hienonna kirsikat. Sekoita sose, sitruunamehu ja hillosokeri kattilassa. Anna kiehua 5 minuuttia, sekoita välillä. Ota kattila liedeltä ja kuori vaahto. Sekoita joukkoon suklaaraaste (ja konjakki). Purkita puhtaisiin, kuumennettuihin purkkeihin. Säilytä viileässä.


Marjahillo oman maun mukaan

Marjahillo oman maun mukaan

noin 5 dl

Ainekset

500 g marjoja maun mukaan
½ dl vettä
250 g Dansukker Hillosokeria


1. Perkaa (ja paloittele suurikokoiset) marjat.

2. Kuumenna marjat, vesi ja valitsemasi mauste kattilassa. Sekoita hillosokeri höyryävään seokseen, kuumenna ja keitä kevyesti poreillen 10–15 min. Sekoita välillä. Kuori vaahto (ja poista isot mausteet).

3. Anna jäähtyä noin puoli tuntia ja purkita puhtaisiin, kuumennettuihin purkkeihin. Säilytä viileässä.

Vinkki!
Jos haluat kiinteämpää ja vähemmän makeaa hilloa, käytä Hillosokerin sijaan ½ pkt Dansukker Hillo-marmeladisokeria.

Mausta hillo makusi mukaan, valitse vaikka jokin seuraavista:
• pari oksaa tuoretta yrttiä, esim. (pipar)minttua, rosmariinia, kanelibasilikaa tai timjamia
• kaneli- tai vaniljatanko tai tähtianis
• raastettua sitruunan tai limetin kuorta
• ripaus kardemummaa, chiliä tai anista
• raastettua inkivääriä
• loraus konjakkia tai rommia


Mustaherukka-vadelmamarmeladi

Mustaherukka-vadelmamarmeladi

Ainekset

500 g mustaherukoita riivittynä
500 g vadelmia
½ dl vettä
1 pkt (330 g) Dansukker Hillo-marmeladisokeria 


Laita mustaherukat kattilaan, survo kevyesti. Lisää vadelmat, vesi ja hillo-marmeladisokeri. Kuumenna kiehuvaksi silloin tällöin sekoittaen ja anna kiehua poreillen 5 minuuttia. Jäähdytä vartti ja purkita puhtaisiin, kuumennettuihin purkkeihin. Säilytä jääkaapissa.


Elokuun hillo

Elokuun hillo

Ainekset

500 g vadelmia
300 g punaisia viinimarjoja
200 g karviaisia tai raparperia
½ dl vettä tai viiniä
500 g (6 dl) Dansukker Hillosokeria TAI 1 pkt (330 g) Dansukker Hillo-marmeladisokeria
pieni pala kuivattua inkivääriä tai
1 tl rouhittua anista


Mittaa marjat, vesi tai viini, sokeri ja valitsemasi mauste kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi miedolla lämmöllä ja keitä noin 5–10 minuuttia silloin tällöin kattilan sisältöä ravistellen tai kevyesti sekoittaen. Jäähdytä vartti, poista inkiväärin pala ja purkita.


Muita reseptejä

Muita hillo- ja marmeladireseptejä löydät täältä »

Katso perusreseptit ja vinkkejä hillojen maustamiseen »