Tummat sokerit leivonnassa - Dansukker

Tummat sokerit leivonnassa


Sokeri on leivonnaisten tärkeä valmistusaine, joka hyvän maun lisäksi parantaa niiden rakennetta, ulkonäköä ja säilyvyyttä.

Sokerin avulla hiivataikina nousee, sillä hiiva käyttää sokeria ravinnokseen. Pienikiteinen sokeri helpottaa taikinan vaahtoutumista ja tekee kakuista kuohkeita. Sokeri myös sitoo vettä, jolloin leivonnaiset säilyvät tuoreen tuntuisina pidempään. Sokeri auttaa kakkua kohoamaan uunissa ja antaa pullalle kauniin, ruskean paistovärin ja vastaleivotun herkullisen tuoksun.

Mitä tummempi sokeri, sitä voimakkaampi on sen maku.

Puhdistetun valkoisen sokerin maku on puhdas ja makea eikä siinä ole sivu- tai jälkimakuja. Tummissa sokereissa on luonnollisen makeuden lisäksi tuhti annos makua ja aromia, joka on peräisin sokeriruo’on sisältämästä ruokomelassista.


Leipojan kidesokerit vaaleasta tummaan


Dansukker Siro erikoishieno sokeri
on leipojan ykkössokeri. Sen pienet kiteet sitovat tehokkaasti ilmaa taikinaa vaahdotettaessa, jolloin leivonnaisiin saadaan kuohkeampi ja kestävä rakenne. Taloussokeria pienikiteisempi Siro myös liukenee nopeammin, mikä nopeuttaa vaahtoutumista.


Dansukker Luomuruokosokeri
valmistetaan luomuviljellyistä sokeriruo’oista. Siinä on mieto ruokosokerin maku, ja väriltään se on hieman tummempaa kuin Siro. Luomuruokosokeri on mainio yleissokeri leivontaan.


Dansukker Ruokokidesokeri
sopii lähes kaikkeen leivontaan antaen houkuttelevaa ruokosokerin aromia tuttuihinkin leivonnaisiin. Se on kuiva siroteltava sokeri, jonka kidekoko on suurempi kuin Taloussokerissa. Ruokokidesokeri on maultaan Luomuruokosokeria vahvempaa mutta Fariinisokeria selvästi miedompaa.


Dansukker Fariinisokeri
on kostea, aromikas sokeri, joka on valmistettu kidesokerista ja ruokosokerisiirapista. Maultaan se on Tummaa Muscovadosokeria miedompi ja Ruokokidesokeria voimakkaampi. Se sopii monipuolisesti leivontaan antaen makua ja mehevyyttä kakkuihin, piiraisiin, muffineihin ja täytepulliin. Marengeille Fariinisokeri antaa hurmaavan maun ja koostumuksen.


Dansukker Tumma Muscovadosokeri
on maultaan voimakkain Dansukker kidesokereista. Se on vahva ja täyteläinen ruokosokeri, jonka maussa on lakritsimainen aromi. Kostea ja mehevä Muscovado sopii erinomaisesti täyteläisiin suklaa- tai kaakaoleivonnaisiin.

;