SteviaSokeri

SteviaSokeri

SteviaSokeri

 

Dansukker SteviaSokeri sisältää kahta luonnon omaa makeuttajaa: sokeria ja steviakasvista saatavia stevioliglykosideja. SteviaSokerissa yhdistyvät stevian kaloriton makeus ja sokerin hyvät ominaisuudet ruoissa ja juomissa. Lusikallinen SteviaSokeria makeuttaa yhtä paljon kuin lusikallinen tavallista sokeria, mutta sisältää vain puolet sokerin kaloreista.*


* 1 rkl SteviaSokeria makeuttaa yhtä paljon kuin 1 rkl tavallista sokeria, mutta painaa puolet vähemmän ja sisältää 50 % vähemmän kaloreita.

SteviaSokeri-ruokaohjeet »

SteviaSokerin tuotetiedot »

SteviaSokeri-tuotteeseen liittyviä kysymyksiä ja vastauksia »

SteviaSokeri – molempien parhaat puolet!

 

100 % luonnollista alkuperää ja 50 % vähemmän kaloreita*.

 
STEVIA SOKERIJUURIKAS
• Steviakasvi on peräisin Paraguaysta, missä se kasvaa luonnonvaraisena. Guarani-intiaanit ovat käyttäneet kasvia makeutusaineena satoja vuosia. • Sokerijuurikas on lauhkeiden vyöhykkeiden viljelykasvi.
• Steviakasvista käytetään myös nimeä makealehti. Se on auringonkukan sukulainen. • Sokerilla on puhtaan makean maun lisäksi monia muitakin hyödyllisiä ominaisuuksia. Leivonnassa se auttaa mm. hiivaa kohottamaan taikinan ja tekee leivonnaisista kuohkeita. Se antaa myös hyvän paistovärin ja säilyttää vastaleivotun tunnun pidempään.
• Steviakasvista saatavaa makeaa ainetta kutsutaan stevioliglykosidiksi. Se on 200–300 kertaa makeampaa kuin sokeri, muttei sisällä lainkaan kaloreita. • Sokeri korostaa monien raaka-aineiden omaa makua ja aromia. Sen avulla voi myös taittaa ruoan tulisuutta, happamuutta, karvautta ja suolaisuutta.
• Nykyään steviakasvia viljellään eri puolilla maailmaa: Paraguayssa, Brasiliassa, Keski-Amerikassa, Kiinassa ja Thaimaassa. • Sokeri antaa monille jälkiruoille, kuten jäätelölle, juuri sen oikean rakenteen ja suutuntuman.

 

* 1 dl SteviaSokeria makeuttaa yhtä paljon kuin 1 dl tavallista sokeria, mutta painaa puolet vähemmän ja sisältää 50 % vähemmän kaloreita.

Lisää tietoa steviasta saat englanniksi osoitteesta www.globalsteviainstitute.com.