Monikäyttöinen siirappi

Siirapit valmistetaan aromikkaista tummista sokeriliuoksista, joita syntyy kidesokerin valmistusprosessissa. Ne antavat ruokiin ja leivonnaisiin makeutta, makua, aromia, väriä ja täyteläisyyden tuntua. Lisäksi ne tekevät taikinasta notkeampaa, parantavat taikinan kohoamista ja säilyttävät tuotteet mehevinä pidemmän ajan.

Dansukker-tuotevalikoimaan kuuluvat Tumma siirappi, Vaalea siirappi, Vaalea Luomusiirappi ja Leipäsiirappi. Niiden väri ja maku vaihtelevat, joten siirapista riippuen voit käyttää niitä mm. leivontaan, ruokien maustamiseen tai sellaisenaan jälkiruokakastikkeena. Leipäsiirapin sisältämä mallas antaa lisämakua leipätaikinoihin ja piirakkapohjiin.

Alla on muutamia esimerkkireseptejä siirapin käytöstä leivonnaisissa ja ruoanlaitossa.

Lammaspata

Lammaspata

Kaalilaatikko

Kaalilaatikko

Maustekakkua siirappi-suklaakastikkeella ja puolukoilla

Maustekakkua siirappi-suklaakastikkeella ja puolukoilla

Saaristolaisleipä

Saaristolaisleipä

Mummin siirappikakku

Mummin siirappikakku

Inkiväärijuoma

Inkiväärijuoma

Mango-jogurttihyytelö

Mango-jogurttihyytelö

Marjasmoothie

Marjasmoothie

Appelsiinipannukakut

Appelsiinipannukakut

Kolakeksit

Kolakeksit