Siirapit valmistetaan aromikkaista tummista sokeriliuoksista, joita syntyy kidesokerin valmistusprosessissa. Ne antavat ruokiin ja leivonnaisiin makeutta, makua, aromia, väriä ja täyteläisyyden tuntua. Lisäksi ne tekevät taikinasta notkeampaa, parantavat taikinan kohoamista ja säilyttävät tuotteet mehevinä pidemmän ajan.
Dansukker-tuotevalikoimaan kuuluvat Tumma siirappi, Vaalea siirappi, Vaalea Luomusiirappi ja Leipäsiirappi. Niiden väri ja maku vaihtelevat, joten siirapista riippuen voit käyttää niitä mm. leivontaan, ruokien maustamiseen tai sellaisenaan jälkiruokakastikkeena. Leipäsiirapin sisältämä mallas antaa lisämakua leipätaikinoihin ja piirakkapohjiin.
Alla on muutamia esimerkkireseptejä siirapin käytöstä leivonnaisissa ja ruoanlaitossa.