Ohjeita munkkien paistajalle

Ohjeita munkkien paistajalle Valitse munkkien paistamiseen valurautapata tai paksupohjainen kattila.

Ota esille taikina-aineiden lisäksi padan kansi, uunikinnas, reikäkauha ja talouspaperia.

Käytä paistamiseen ruokaöljyä tai kookosrasvaa.

Pane rasva aina kuivaan pataan, sillä tilkkanenkin vettä aiheuttaa räiskymistä. Rasvaa on sopiva määrä, kun munkit mahtuvat siinä ”uimaan”, noin 5 cm:n korkeudella pohjasta.

Kokeile rasvan kuumuutta pienellä taikinapalalla tai vaalealla leipäkuutiolla. Lämpötila on sopiva, kun se alkaa heti poreillen kiehua ja ruskettuu kauniiksi vajaassa minuutissa. Asteita on silloin noin 180 º. Liian kuumassa se ruskistuu heti ja öljy savuaa. Liian kylmässä munkit kypsyvät hitaasti ja niihin imeytyy liikaa rasvaa.

Pane kerralla kiehumaan vain muutama munkki, sillä liian suuri määrä jäähdyttää rasvan.

Jos rasva alkaa palaa, pane heti kansi päälle. Vettä ei saa käyttää sammuttamiseen.

Kääntele munkkeja kypsymisen aikana, että ne ruskistuvat tasaisesti. Reikäkauha on hyvä työväline. Sen avulla liika rasva valuu takaisin pataan, kun munkit otetaan pois talouspaperin päälle valumaan.

Anna rasvan jäähtyä paistamisen jälkeen haaleaksi. Siivilöi se ja säilytä kylmässä. Samaa rasvaa voi käyttää 2-3 kertaa.

Usein kysyttyä Dansukker-sokereista