Ystävän sydänleivät

40–50 kpl 1 tunti
Ystävälle leivotaan sieviä sydämenmuotoisia pikkuleipiä marmeladitäytteellä.
Ystävän sydänleivät
Arvioi: (1kpl)

Ainekset

  • 200 g voita tai margariinia
  • 1 ½ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
  • ½ dl Dansukker Tummaa siirappia
  • 1 muna
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl ohrakasta tai perunajauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 rkl Dansukker Vaniljasokeria
  • ½ dl kuohukermaa

Täyte

  • noin 200 g kiinteää marmeladia
  • Dansukker Tomusokeria

Vaahdota rasva ja sokeri sekä siirappi. Lisää muna sekä keskenään sekoitetut kuivat aineet ja lopuksi kerma. Anna taikinan rauhoittua jääkaapissa.

Kauli taikina reilusti jauhotetulla alustalla levyksi ja ota siitä pyöreällä muotilla pyöreitä kakkuja. Paina pienellä sydänmuotilla puoleen kakuista aukko keskelle. Paista syntyneet pikku sydämet ja reiälliset kakut samalla pellillä ja ehjät kakut eri pellillä, jotta kypsyminen olisi tasaista. Paista kakkusia 175 asteessa noin 10 minuuttia.

Levitä eheälle puoliskolle marmeladia, tuprauta sydänaukkoiselle puoliskolle tomusokeria ja paina marmeladipäällysteisen päälle. Pane tomusokerilla päällystetyt pikkusydämet sievästi tarjolle sellaisenaan tai täytä myös ne marmeladilla. Tarjoa samana päivänä.

Vinkki!

Leivo pikkuleivät jääkaappikylmästä taikinasta, jotta ne pitävät paistovaiheessa muotonsa.
 

Reseptin on laatinut

Dansukker