Yrttimaan sitruunasima

1 vrk + n. 7 vrk
Minttu ja rosmariini maustavat yrttisen sitruunasiman. Tämä sima sopii vaikka pääsiäiseen!
Yrttimaan sitruunasima
Arvioi: (6kpl)

Ainekset

  • 4 l vettä
  • 250 g Dansukker Fariinisokeria
  • 250 g Dansukker Taloussokeria
  • 2 sitruunan mehu
  • 1 ruukku vahvaa minttua
  • 2–3 rosmariininoksaa
  • 1/5 tl hiivaa (herneen kokoinen pala)

Kuumenna puolet vedestä esim. 5 litran kattilassa. Lisää sokerit ja sekoita kunnes ne ovat liuenneet kokonaan. Lisää loput vedestä, sitruunoista puristettu mehu ja huuhdellut, rennosti silputut yrtit. Lisää hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen ja anna siman käydä huoneenlämmössä vuorokauden ajan.

Siivilöi ja pullota sima. Lisää jokaiseen pulloon teelusikallinen sokeria ja muutama rusina, sulje ja pane pullot viileään. Sima on valmista juotavaksi noin viikon kuluttua, kun rusinat nousevat pintaan. Huoneenlämmössä sima valmistuu noin kolmessa päivässä. Säilytä sima viileässä ja käytä noin viikon kuluessa.

Vinkki!
Halutessasi enemmän sitruunan makua kuori sitruunoiden keltaista kuoriosaa mukaan. Käytä mieluiten luomusitruunoita ja pese ne huolellisesti ennen käyttöä.

Reseptin on laatinut

Dansukker