Yrtti-valkosipulilihapullat

50–60 kpl 50 minuuttia
Yrtit, valkosipuli ja pekoni maustavat nämä lihapullat, jotka sopivat vaikka brunssitarjoiluun.
Yrtti-valkosipulilihapullat
Arvioi: (1kpl)

Ainekset

  • 600 g naudan jauhelihaa (rasvaa 10 %)
  • 400 g nauta-sikajauhelihaa
  • 1 rs (140 g) pekonikuutioita
  • 1 iso punasipuli
  • 1 ruukku rucolaa
  • ½ ruukkua timjamia
  • ½ ruukkua salviaa tai basilikaa
  • 2 rosmariinin oksaa
  • 4–6 valkosipulin kynttä
  • 1 ½ dl kermaa tai ruokakermaa
  • ¾ dl tattarihiutaleita tai korppujauhoja
  • 2 kananmunaa
  • 1 ½ tl suolaa
  • 1 tl rouhittua mustapippuria
  • 2 rkl Dansukker Cane Syrup Ruokosokerisiirappia

Paistamiseen

  • öljyä ja voita tai margariinia

Ota jauhelihat huoneenlämpöön 30 minuuttia ennen valmistusta. Ruskista pekonikuutiot, jäähdytä. Lisää pekonikuutiot, silputtu punasipuli ja silputut yrtit, murskatut valkosipulinkynnet, kerma, korppujauhot, kananmunat, mausteet ja siirappi jauhelihojen päälle kulhoon. Sekoita hyvin ja anna maustua 15 minuuttia.

Pyörittele taikina lihapulliksi ja kypsennä ne paistinpannussa öljyn ja rasvan seoksessa. Voit paistaa lihapullat myös uunissa 220 asteessa 5–10 minuuttia, paistoaika riippuu lihapullien koosta.

Vinkki!
Gluteenittomat lihapullat saat korvaamalla korppujauhot tattarihiutaleilla. 

Vinkki!
Tarjoa lihapullat balsamicosiirapin ja marinoidun parsakaalin kera.

Reseptin on laatinut

Dansukker