Ylioppilaslakit

noin 40 kpl 1½ tuntia
Koristele pienet täytepikkuleivät valkolakin muotoisiksi ylioppilasjuhliin.
Ylioppilaslakit
Arvioi: (22kpl)

Ainekset

  • 250 g voita
  • 1 ¼ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
  • 1 muna
  • 1 dl kermaa
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 2 dl perunajauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl Dansukker Vaniljasokeria

Täyte

  • n. 1 dl hilloa tai notkistettua pähkinävoita

Kuorrutus

  • 100 g tummaa suklaata
  • 1 rkl voita
  • hopea- tai kultakuulia
  • 2 ½ dl Dansukker Tomusokeria
  • n. 2 rkl vettä

1. Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää muna ja kerma hyvin sekoittaen. Lisää siivilän läpi seuloen keskenään sekoitetut kuivat ainekset ja anna taikinan levähtää kylmässä puolisen tuntia.

2. Kauli taikina ohuehkoksi levyksi ja ota siitä pyöreällä muotilla tai pienellä lasilla pyöreitä pikkuleipiä.

3. Paista 175 asteessa 5–10 minuuttia. Jätä vaaleiksi. Jäähdytä tasaisella alustalla.

4. Sulata suklaa ja voi. Kasta puolet jäähtyneistä pikkuleivistä suklaaseen siten, että reunaan muodostuu hatun lippaa muistuttava kuvio. Paina keskelle karamellikuula.

5. Levitä koristelemattomille pikkuleiville hieman hilloa tai sekoittamalla notkistettua pähkinävoita ja aseta kaksi pikkuleipää vastakkain. Voit koristaa lakin pinnan valkoisella sokerikuorrutuksella.
 

Reseptin on laatinut

Dansukker