Whoopies

25–30 kpl 25 minuuttia
Whoopie on Amerikasta kotoisin oleva tuorejuustolla täytetty pieni kakkunen.
Whoopies
Arvioi: (2kpl)

Ainekset

  • 100 g huoneenlämpöistä voita tai margariinia
  • 1 1/2 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 1 rkl Dansukker Vaniljasokeria
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1/2 tl suolaa
  • 1 kananmuna
  • 1 dl ranskankermaa

Täyte

  • 60 g huoneenlämpöistä voita
  • 3 dl Dansukker Tomusokeria
  • 150 g maustamatonta tuorejuustoa (esim. Philadelphia)
  • ¾–1 dl vadelmia tai mustikoita
  • ½ tl raastettua luomusitruunankuorta

Vatkaa sokeri ja rasva kuohkeaksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet, kananmuna sekä ranskankerma ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.

Pane taikina pursotinpussiin ja pursota läpimitaltaan noin 3 cm:n kokoisia lantteja leivinpaperoiduille uunipelleille. 

Paista 175 asteessa uunin keskiosassa noin 8 minuuttia. Vahdi etteivät kakkuset pala reunoista. Jäähdytä.

Sekoita täytteen ainekset ja levitä se puolelle kakkusista. Paina loput kansiksi. Leivonnaiset ovat parhaimmillaan tuoreina.

Vinkki! 
Voit korvata vaniljasokerin teelusikallisella kanelia tai kardemummaa tai 1–2 teelusikallisella raastettua sitruunan- tai limetinkuorta.

Reseptin on laatinut

Dansukker