Voileipäkakku kylmäsavuporosta

10 annosta 45 minuuttia + vetäytyminen
Voit muuntaa voilepäkakun täytteitä makuusi sopiviksi ja vaihtaa poron kinkkuun tai kalaan.
Voileipäkakku kylmäsavuporosta
Arvioi: (13kpl)

Ainekset

  • 16–20 isoa paahtoleipäviipaletta

Kostutukseen

  • 3 ½ dl liha- tai kasvislientä

Täyte 1

  • 200 g ranskankermaa
  • 50 g poron kylmäsavupaistia
  • ½ punainen paprika
  • mustapippuria myllystä
  • 1 dl persiljaa silputtuna

Täyte 2

  • 200 g ruohosipulituorejuustoa
  • 1 maustekurkku
  • ½ ruukkua ruohosipulia
  • 1 tl Dansukker Fariinisokeria

Pinnalle

  • 300 g ranskankermaa
  • 400 g majoneesia
  • 100 g poron kylmäsavupaistia
  • 5–10 miniluumutomaattia
  • ananaskirsikoita
  • ruohosipulia
  • sinimailasen ituja

Leikkaa leivistä reunat. Vuoraa halkaisijaltaan 25–26 cm irtopohjakakkuvuoan pohja leivinpaperilla. Asettele leivät vuokaan vieretysten ja paloittele reunoille paloja siten, että saat kolot täytettyä.

Valmista täytteet. Jauha 1-täytteen raaka-aineet tasaiseksi seokseksi sauvasekoittimella.

Sekoita 2-täytteen ruohosipulituorejuuston joukkoon pieneksi kuutioitu maustekurkku, hienonnettu ruohosipuli ja fariinisokeri.

Kostuta leipäkerros kevyesti liha- tai kasvisliemellä. Jaa puolet porotäytteestä leiville ja levitä tasaiseksi. Laita kerros leipiä, kostuta ja laita puolet toisesta täytteestä leipien päälle. Tee samoin, kunnes täytteet ja leivät ovat kaikki vuoassa. Suojaa kelmulla ja anna kakun vetäytyä jääkaapissa muutama tunti tai yön yli.

Vapauta kakkuvuoan reunat ja irrota kakku vuoasta. Siirrä se tarjoiluvadille.

Vatkaa ranskankerma ja majoneesi sekaisin ja levitä kakun pinnalle ja reunoille. Voit myös pursottaa reunat pienellä pursotinterällä. Koristele savupororuusukkeilla, miniluumutomaateilla, ananaskirsikoilla ja ruohosipulilla. Laita lautasen reunalle sinimailasen ituja.

Vinkki!
Täytteitä voit muuntaa makuusi sopivaksi. Käytä erilaisia tuorejuustoja ja sulatejuustoja täytteeseen tai pinnalle, vaihda savuporo palvikinkkuun tai savukalaan ja koristele mielesi mukaan.

Reseptin on laatinut

Dansukker