Vohvelit katkaraputäytteellä

Katkaraputäytteiset vohvelisuupalat saavat veden herahtamaan kielelle.

8 isoa vohvelia, 32 suupalaa

45 minuuttia

Arviot (12 kpl)

Ainekset

Vohvelitaikina
125 g voita tai margariinia
1 dl Dansukker Fariinisokeria
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
2 kananmunaa
2 dl vichyä tai kivennäisvettä
½ ruukkua basilikaa

Paistamiseen
50 g voita tai margariinia

Katkaraputäyte
500 g katkarapuja sulatettuna ja valutettuna
½ dl chilikastiketta
¼ dl tomaattipyreetä
1 sipuli silputtuna
2 tl Dansukker Fariini- tai Taloussokeria
300 g ranskankermaa
2–3 rkl sitruunasta puristettua mehua
½–¾ tl suolaa
½ tl rouhittua mustapippuria
1 ruukku oreganoa

Ohjeet

Sulata rasva. Mittaa sokerit, jauhot, leivinjauhe ja suola sekoituskulhoon. Lisää kivennäisvesi, kananmunat ja rasva. Sekoita aineet sileäksi taikinaksi. Hienonna basilikan lehdet ja lisää silppu taikinaan. Anna taikinan turvota 15 minuuttia.

Paista vohvelit rasvalla sipaistussa vohvelipannussa kauniin ruskeiksi ja rapeiksi. Nosta vohvelit ritilän tai leivinpaperin päälle, jäähdytä hetki ja taita ne suupaloiksi.

Mausta katkaravut chilikastikkeella, tomaattipyreellä, sipulisilpulla ja sokerilla. Vaahdota ranskankerma ja mausta se sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla. Silppua puolet oreganon lehdistä ranskankermaan ja lisää 2/3 katkaravuista joukkoon.

Annostele täyte juuri ennen tarjoamista vohveleiden päälle. Koristele vohvelisuupalat lopuilla katkaravuilla ja oreganon lehdillä.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Parhaat juustokakut

Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.