Vohvelit katkaraputäytteellä

8 isoa vohvelia, 32 suupalaa 45 minuuttia
Katkaraputäytteiset vohvelisuupalat saavat veden herahtamaan kielelle.
Vohvelit katkaraputäytteellä
Arvioi: (0kpl)

Ainekset

    Vohvelitaikina

    • 125 g voita tai margariinia
    • 1 dl Dansukker Fariinisokeria
    • 2 tl Dansukker Vaniljasokeria
    • 3 dl vehnäjauhoja
    • 2 tl leivinjauhetta
    • ½ tl suolaa
    • 2 kananmunaa
    • 2 dl vichyä tai kivennäisvettä
    • ½ ruukkua basilikaa

    Paistamiseen

    • 50 g voita tai margariinia

    Katkaraputäyte

    • 500 g katkarapuja sulatettuna ja valutettuna
    • ½ dl chilikastiketta
    • ¼ dl tomaattipyreetä
    • 1 sipuli silputtuna
    • 2 tl Dansukker Fariini- tai Taloussokeria
    • 300 g ranskankermaa
    • 2–3 rkl sitruunasta puristettua mehua
    • ½–¾ tl suolaa
    • ½ tl rouhittua mustapippuria
    • 1 ruukku oreganoa

    Sulata rasva. Mittaa sokerit, jauhot, leivinjauhe ja suola sekoituskulhoon. Lisää kivennäisvesi, kananmunat ja rasva. Sekoita aineet sileäksi taikinaksi. Hienonna basilikan lehdet ja lisää silppu taikinaan. Anna taikinan turvota 15 minuuttia.

    Paista vohvelit rasvalla sipaistussa vohvelipannussa kauniin ruskeiksi ja rapeiksi. Nosta vohvelit ritilän tai leivinpaperin päälle, jäähdytä hetki ja taita ne suupaloiksi.

    Mausta katkaravut chilikastikkeella, tomaattipyreellä, sipulisilpulla ja sokerilla. Vaahdota ranskankerma ja mausta se sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla. Silppua puolet oreganon lehdistä ranskankermaan ja lisää 2/3 katkaravuista joukkoon.

    Annostele täyte juuri ennen tarjoamista vohveleiden päälle. Koristele vohvelisuupalat lopuilla katkaravuilla ja oreganon lehdillä.

    Reseptin on laatinut

    Dansukker