Vispipuuro

4–5 annosta 20 minuuttia
Perinteinen kuohkeaksi vatkattu vispipuuro maistuu kaikille ympäri vuoden.
Vispipuuro
Arvioi: (126kpl)

Ainekset

  • 5 dl vadelmia ja mustikoita (tai puolukoita)
  • 1 dl Dansukker Taloussokeria
  • 1 l vettä
  • ripaus suolaa
  • 1 3/4 dl mannasuurimoita
  • 1 tl Dansukker Vaniljasokeria

Pinnalle

  • Dansukker Siro erikoishienoa sokeria

Mittaa marjat, sokeri, vesi ja ripaus suolaa kattilaan. Pane kansi päälle ja keitä 5–10 minuuttia. Voit halutessasi siivilöidä marjojen kuoret ja siemenet pois. Lisää mannasuurimot liemeen koko ajan sekoittaen. Keitä miedolla lämmöllä noin kymmenen minuuttia välillä sekoittaen. Mausta haaleaksi jäähtynyt puuro vaniljasokerilla ja vatkaa kuohkeaksi sähkövatkaimella tai yleiskoneessa. Tarjoa sokerin ja kylmän maidon kanssa.

Vinkki!
Samalla ohjeella teet perinteistä vispipuuroa puolukoista tai punaherukoista.

 

Reseptin on laatinut

Dansukker