Viiniluumut

10 annosta 50 minuuttia
Tuoreet luumut haudutetaan valkoviini-sokeriliemessä ja tarjoillaan kermavaahdon kera.
Viiniluumut
Arvioi: (0kpl)

Ainekset

  • 5 dl valkoviiniä
  • 1 dl sokeria
  • 1/2 dl Dansukker Vaaleaa siirappia tai Vaaleaa Luomusiirappia
  • 1 kg luumuja

Tarjoiluun

  • 2 dl kuohukermaa
  • 1/2 dl Dansukker Vaaleaa siirappia tai Vaaleaa Luomusiirappia

Mittaa viini, sokeri ja siirappi laakeaan kattilaan tai paistokasariin ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää huuhdotut luumut ja anna niiden kiehua hiljaa poristen 20–30 minuuttia.

Vatkaa kerma vaahdoksi, valuta siirappi joukkoon, sekoita huolimattomasti, niin että kermavaahto jää raidalliseksi. Tarjoa haaleiden luumujen kanssa.

Reseptin on laatinut

Dansukker