Vegaaniset munkkirinkilät

noin 20 kpl 2 tuntia
Vegaaniset munkit maistuvat yhtä herkullisilta kuin tavallisetkin. Laita taikina kohoamaan hyvissä ajoin. Pyörittele valmiit rinkelit Siro-sokerissa.
Vegaaniset munkkirinkilät
Arvioi: (44kpl)

Ainekset

  • 5 dl mantelijuomaa
  • 50 g tuorehiivaa
  • 1 tl suolaa
  • 2 dl Dansukker Taloussokeria
  • 1 rkl kardemummaa
  • 13–15 dl vehnäjauhoja
  • ¾ dl rypsiöljyä

Paistamiseen

  • 1 ½–2 l rypsiöljyä

Koristeluun

  • Dansukker Siro erikoishienoa sokeria

Lämmitä mantelijuoma kädenlämpöiseksi ja liuota joukkoon hiiva. Lisää suola, sokeri, kardemumma ja vehnäjauhot alustaen. Vaivaa lopuksi joukkoon rypsiöljy. Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa liinan alla kaksinkertaiseksi.

Vaivaa taikinasta ilmakuplat ja pyöritä tasapaksuksi tangoksi. Leikkaa yhtä suuriksi paloiksi ja pyöritä pikkupulliksi. Kohota lämpimässä paikassa liinan alla.

Kaada kattilaan rypsiöljy ja kuumenna 180-asteiseksi. Mikäli käytössäsi ei ole lämpömittaria, odota, että öljy alkaa hiljalleen poreilla. Pudota pieni taikinapala öljyyn. Öljy on riittävän kuumaa, kun taikina alkaa kypsyä ja saa kauniin värin.

Venytä pikkupullista rinkilät ja tiputa lähellä öljyn pintaa muutama rinkilä kerrallaan kuumaan öljyyn. Paista molemmin puolin. Nosta munkit reikäkauhalla valumaan talouspaperilla vuoratun tarjottimen päälle. Kierittele ne lämpiminä Siro erikoishienossa sokerissa.

Huom! Huolehdi, että öljy ei kuumene liikaa. Varaa kansi öljykattilan vierelle. Mikäli öljy syttyy palamaan, tukahduta liekit kattilan kannella, älä käytä vettä.
 

Reseptin on laatinut

Dansukker