Vegaaninen mansikkaherkku

4 tuntia
Juhannuksena leivotaan vegaanista ja gluteenitonta mansikkapiirakkaa kesän ensimmäisistä kotimaisista mansikoista.
Vegaaninen mansikkaherkku
Arvioi: (9kpl)

Ainekset

    Pohja

    • 125 g maidotonta margariinia
    • 1 dl Dansukker Taloussokeria
    • 2 rkl soijajogurttia, soijarahkaa tai hedelmäsosetta
    • 3 dl vehnäjauhoja (tai gluteenitonta jauhoseosta)

    Täyte

    • 750 g tuoreita mansikoita
    • 2 ½ dl soijavispiä (esim. Alpro)
    • 2 tl Dansukker Vaniljasokeria
    • 2 ½ dl Dansukker Hyytelösokeria
    • 4 rkl perunajauhoja

    Pinnalle

    • tuoreita mansikoita
    • 1 dl vettä
    • ½ dl Dansukker Hyytelösokeria
    • valkoisia syreeninkukkia

    Vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi. Lisää soijajogurtti ja jauhot. Vuoraa piirakkavuoka (halkaisija noin 24 cm) leivinpaperilla, niin saat leikattua piirakasta helpommin paloja. Levitä taikina kevyesti painellen vuoan pohjalle ja reunoille.

    Leikkaa leivinpaperista suikaleita. Painele suikaleet kiinni taikinareunoille, jotta ne eivät valahda paiston aikana. Suikaleet voivat ulottua vuoan reunaa korkeammalle, tämä suojaa reunaa palamiselta.

    Paista pohjaa 200 asteessa noin 15 minuuttia. Irrota leivinpaperit.

    Soseuta mansikat. Laita mansikkasose, soijavispi ja vaniljasokeri kattilaan. Yhdistä hyytelösokeri ja perunajauhot keskenään. Kuumenna mansikkaseos kiehuvaksi. Ota kattila liedeltä ja lisää käsivispilällä koko ajan sekoittaen hyytelösokeriseos. Nosta kattila takaisin liedelle ja anna pulpahtaa hyvin sekoittaen.

    Levitä täyte vuokaan. Nosta jääkaappiin, kunnes täyte on jähmettynyt (voit valmistaa piirakan tähän vaiheeseen jo tarjoilua edeltävänä päivänä).

    Asettele tortun päälle viipaloituja mansikoita. Osan mansikoista voi leikata ruusuiksi: aseta mansikka kärki ylöspäin leikkuualustalle ja leikkaa ulkoreunasta alkaen lovia terälehdiksi. Valmista kiille pakkauksen ohjeen mukaan. Sivele kiilteellä tortun pinta kauttaaltaan. Asettele lopuksi päälle mansikkaruusut ja koristele syreeninkukilla.

    Tortun leikkaaminen helpottuu, kun nostat sen leivinpaperin avulla kakkulautaselle ennen tarjoilua.

    Resepti ja kuva: Kinuskikissa