Vegaaninen mansikkaherkku

Juhannuksena leivotaan vegaanista ja gluteenitonta mansikkapiirakkaa kesän ensimmäisistä kotimaisista mansikoista.

4 tuntia

Arviot (14 kpl)

Ainekset

Pohja
125 g maidotonta margariinia
1 dl Dansukker Taloussokeria
2 rkl soijajogurttia, soijarahkaa tai hedelmäsosetta
3 dl vehnäjauhoja (tai gluteenitonta jauhoseosta)
Täyte
750 g tuoreita mansikoita
2 ½ dl soijavispiä (esim. Alpro)
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
2 ½ dl Dansukker Hyytelösokeria
4 rkl perunajauhoja
Pinnalle
tuoreita mansikoita
1 dl vettä
½ dl Dansukker Hyytelösokeria
valkoisia syreeninkukkia

Ohjeet

Vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi. Lisää soijajogurtti ja jauhot. Vuoraa piirakkavuoka (halkaisija noin 24 cm) leivinpaperilla, niin saat leikattua piirakasta helpommin paloja. Levitä taikina kevyesti painellen vuoan pohjalle ja reunoille.

Leikkaa leivinpaperista suikaleita. Painele suikaleet kiinni taikinareunoille, jotta ne eivät valahda paiston aikana. Suikaleet voivat ulottua vuoan reunaa korkeammalle, tämä suojaa reunaa palamiselta.

Paista pohjaa 200 asteessa noin 15 minuuttia. Irrota leivinpaperit.

Soseuta mansikat. Laita mansikkasose, soijavispi ja vaniljasokeri kattilaan. Yhdistä hyytelösokeri ja perunajauhot keskenään. Kuumenna mansikkaseos kiehuvaksi. Ota kattila liedeltä ja lisää käsivispilällä koko ajan sekoittaen hyytelösokeriseos. Nosta kattila takaisin liedelle ja anna pulpahtaa hyvin sekoittaen.

Levitä täyte vuokaan. Nosta jääkaappiin, kunnes täyte on jähmettynyt (voit valmistaa piirakan tähän vaiheeseen jo tarjoilua edeltävänä päivänä).

Asettele tortun päälle viipaloituja mansikoita. Osan mansikoista voi leikata ruusuiksi: aseta mansikka kärki ylöspäin leikkuualustalle ja leikkaa ulkoreunasta alkaen lovia terälehdiksi. Valmista kiille pakkauksen ohjeen mukaan. Sivele kiilteellä tortun pinta kauttaaltaan. Asettele lopuksi päälle mansikkaruusut ja koristele syreeninkukilla.

Tortun leikkaaminen helpottuu, kun nostat sen leivinpaperin avulla kakkulautaselle ennen tarjoilua.

Resepti ja kuva: Kinuskikissa

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Parhaat juustokakut

Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.