1. Lämmitä uuni 200 °C:een. Leivinpaperoi uunipelti (30 x 40 cm) ja kaada sokeri pellille. Anna olla uunissa n. 5 minuuttia.
2. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Lisää etikka.
3. Ota sokeri uunista ja laske uunin lämpötila 100 °C:een. Jatka vatkaamista keskinopeudella ja lisää vähitellen lämmin sokeri.
4. Vatkaa vielä suurimmalla nopeudella 5–10 minuuttia tai kunnes taikina on kiiltävää ja kokonaan jäähtynyt. Lisää lopuksi valitsemasi maku- ja väriaine.
5. Pursota tai lusikoi pieniä marenkeja pellille. Paista uunissa kolme tuntia. Sammuta uuni ja jätä marengit jälkilämpöön muutamaksi tunniksi, kunnes ne ovat täysin kuivuneet.
Maustamisvaihtoehtoja:
• 2 rkl sitruunankuoriraastetta, keltaista elintarvikeväriä
• 50 g kookoshiutaleita, joista puolet lisätään taikinaan ja loput sirotellaan marenkien päälle
• 3 rkl kuivattuja vadelmia, punaista/vaaleanpunaista elintarvikeväriä
• 3 rkl kaakaojauhetta, josta 1 rkl taikinaan ja 2 rkl sirotellaan marenkien päälle
Reseptin on laatinut