Värikkäät marengit

40–60 kpl 5 tuntia
Värjää elintarvikeväreillä ja mausta rapeat marengit tilaisuuden ja makusi mukaan.
Värikkäät marengit
Arvioi: (2kpl)

Ainekset

  • 3 ½ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
  • 4–5 munanvalkuaista (noin 150 g)
  • ½ tl (viini)etikkaa

1. Lämmitä uuni 200 °C:een. Leivinpaperoi uunipelti (30 x 40 cm) ja kaada sokeri pellille. Anna olla uunissa n. 5 minuuttia.

2. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Lisää etikka.

3. Ota sokeri uunista ja laske uunin lämpötila 100 °C:een. Jatka vatkaamista keskinopeudella ja lisää vähitellen lämmin sokeri.

4. Vatkaa vielä suurimmalla nopeudella 5–10 minuuttia tai kunnes taikina on kiiltävää ja kokonaan jäähtynyt. Lisää lopuksi valitsemasi maku- ja väriaine.

5. Pursota tai lusikoi pieniä marenkeja pellille. Paista uunissa kolme tuntia. Sammuta uuni ja jätä marengit jälkilämpöön muutamaksi tunniksi, kunnes ne ovat täysin kuivuneet.

Maustamisvaihtoehtoja:

• 2 rkl sitruunankuoriraastetta, keltaista elintarvikeväriä

• 50 g kookoshiutaleita, joista puolet lisätään taikinaan ja loput sirotellaan marenkien päälle

• 3 rkl kuivattuja vadelmia, punaista/vaaleanpunaista elintarvikeväriä

• 3 rkl kaakaojauhetta, josta 1 rkl taikinaan ja 2 rkl sirotellaan marenkien päälle
 

Reseptin on laatinut

Dansukker