Värikäs rahkatorttu

8–10 annosta 2 tuntia + 12 tuntia
Rahkatortun pohja tehdään hapankorpuista.
Värikäs rahkatorttu
Arvioi: (1kpl)

Ainekset

  • 12 (100 g) hapankorppua
  • ¾ dl Dansukker Fariinisokeria
  • 60 g margariinia tai voita sulatettuna

Täyte

  • 2 dl maitoa
  • 1 dl Dansukker Hyytelösokeri Multia
  • 1 tl Dansukker Vaniljasokeria
  • 1 prk (250 g) maitorahkaa

Pinnalle

  • hedelmiä tai marjoja

Pane hapankorput leikkuuterällä varustettuun monitoimikoneen kulhoon ja pyöräytä korput rouheeksi, sekoita fariinisokeri ja rasvasula joukkoon. Painele taikina piirasvuoan pohjalle ja reunoille. Pane vuoka jääkaappiin tai pakastimeen 1–2 tunniksi.

Sekoita maito ja sokerit kattilassa, kuumenna kiehuvaksi ja keitä poreillen noin puoli minuuttia. Siirrä kattila pois liedeltä, lisää rahka ja vatkaa vispilällä sileäksi. Jäähdytä pari minuuttia, sekoita hyvin ja kaada hyytelöseos murupohjan päälle vuokaan. Anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.

Leikkaa kuoritut hedelmät pieniksi kuutioiksi, sekoita ja viimeistele tortun reuna hedelmäkuutioseoksella tai marjoilla.

Vinkki!
Hapankorppujen rouhiminen onnistuu myös kaulimella: levitä hapankorput työlaudalle ja anna kaulimelle kyytiä korppujen päällä.

Reseptin on laatinut

Dansukker