Värikäs rahkatorttu

Rahkatäytteisen pääsiäistortun pohja tehdään fariinisokerilla makeutetusta hapankorppurouheesta.

8–10 annosta

2 tuntia + 12 tuntia

Arviot (4 kpl)

Ainekset

12 (100 g) hapankorppua
¾ dl Dansukker Fariinisokeria
60 g margariinia tai voita sulatettuna

Täyte
2 dl maitoa
1 dl Dansukker Hyytelösokeri Multia
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
1 prk (250 g) maitorahkaa

Pinnalle
hedelmiä tai marjoja

Ohjeet

Pane hapankorput leikkuuterällä varustettuun monitoimikoneen kulhoon ja pyöräytä korput rouheeksi, sekoita fariinisokeri ja rasvasula joukkoon. Painele taikina piirasvuoan pohjalle ja reunoille. Pane vuoka jääkaappiin tai pakastimeen 1–2 tunniksi.

Sekoita maito ja sokerit kattilassa, kuumenna kiehuvaksi ja keitä poreillen noin puoli minuuttia. Siirrä kattila pois liedeltä, lisää rahka ja vatkaa vispilällä sileäksi. Jäähdytä pari minuuttia, sekoita hyvin ja kaada hyytelöseos murupohjan päälle vuokaan. Anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.

Leikkaa kuoritut hedelmät pieniksi kuutioiksi, sekoita ja viimeistele tortun reuna hedelmäkuutioseoksella tai marjoilla.

Vinkki!
Hapankorppujen rouhiminen onnistuu myös kaulimella: levitä hapankorput työlaudalle ja anna kaulimelle kyytiä korppujen päällä.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Parhaat juustokakut

Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.