Vaniljakakku

noin 8 palaa 45 minuuttia
Kakun yksinkertainen, vaniljainen täyte yllättää ja suklaarouhe ripotellaan lämpimän kakun päälle.
Vaniljakakku
Arvioi: (35kpl)

Ainekset

  • 3 munaa
  • 3 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl Dansukker Vaniljasokeria
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 dl kiehuvaa vettä

Täyte

  • 125 g voita tai margariinia
  • 1 dl maitoa
  • 3 tl Dansukker Vaniljasokeria

Koristelu

  • 1 dl rouhittuja pähkinöitä
  • 1/2 dl rouhittua maitosuklaata

Voitele ja leivitä pyöreä vuoka. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita keskenään jauhot, vaniljasokeri ja leivinjauhe ja sekoita varovasti taikinaan. Lisää vesi.

Kaada taikina vuokaan ja ripottele päälle pähkinärouhe. Paista uunin alaosassa noin 30 minuuttia. Suojaa pinta foliolla, jos se tummuu liikaa. Ripottele suklaarouhe lämpimän kakun päälle. Anna jäähtyä ritilällä.

Sekoita rasva ja maito kattilassa ja anna kiehua voimakkaasti 3 minuuttia. Sekoita joukkoon vaniljasokeri.

Halkaise kakku ja levitä maitoseos kummallekin pohjalle. Kokoa kakku.

 

Reseptin on laatinut

Dansukker