Vaniljaiset tryffelit

Helppotekoiset suklaatryffelit maustetaan vaniljauutteella. Herkuttele itse tai anna lahjaksi.

15–20 kpl

15 min + jähmettyminen minimissään 2 h tai yön yli

Arviot (19 kpl)

Ainekset

225 g tummaa hyvälaatuista suklaata
1 dl kuohukermaa
1 tl vaniljauutetta
1 rkl Dansukker Glukoosisiirappia
Viimeistelyyn
kaakaojauhetta, pähkinärouhetta, kuivattuja marjoja tai strösseliä

Ohjeet

1. Rouhi suklaa huolella pieneksi ja aseta kuumuutta kestävään kulhoon odottamaan.
2. Mittaa kuohukerma, vaniljauute ja glukoosisiirappi kattilaan ja kuumenna seosta miedolla lämmöllä, kunnes se alkaa höyrytä.
3. Kaada kuuma kermaseos suklaan päälle rauhallisesti. Anna suklaan sulaa muutama minuutti. Sekoita seos tasaiseksi massaksi.
4. Peitä massan pinta kelmulla niin, että kelmu koskettaa massan pintaa kauttaaltaan.
5. Aseta massa jääkaappiin tekeytymään vähintään kahdeksi tunniksi.
6. Käytä lämmintä ruokalusikkaa apuna ja pyörittele massasta haluamasi kokoisia palloja.
7. Viimeistele tryffelit pyörittelemällä ne valintasi mukaan kaakaojauheessa tms.

Tryffelit säilyvät noin kuukauden ajan jääkaapissa säilytettyinä. Nosta tryffelit huoneenlämpöön noin 30 minuuttia ennen tarjoilua.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Parhaat juustokakut

Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.