Vaniljainen riisipuuro ja Viktorian mansikat

6 annosta 12 tuntia + 2 tuntia
Riisipuuro aateloidaan vaniljalla ja kermalla ja tarjoillaan raikkaiden mansikoiden kera.
Vaniljainen riisipuuro ja Viktorian mansikat
Arvioi: (25kpl)

Ainekset

    Viktorian mansikat

    • 1 limetin mehu
    • 1 dl vettä
    • 1 dl Dansukker Hillo-marmeladisokeria
    • 250 g pakastemansikoita

    Vaniljainen riisipuuro

    • 1 1/2 dl vettä
    • 1 dl puuroriisiä
    • 5 dl maitoa
    • 1/2 tl suolaa
    • 1 dl kuohukermaa
    • 2 rkl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
    • 1/2–1 rkl Dansukker Vaniljasokeria

    Viktorian mansikat
    Pane mehu, vesi, hillo-marmeladisokeri ja jäiset mansikat kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä 3–5 minuuttia silloin tällöin kattilan sisältöä ravistellen. Valmistus mikrossa: Pane kaikki aineet mikroaaltouunin kestävään isoon kulhoon. Kuumenna täydellä teholla (noin 800 W) 6–8 minuuttia. Sekoita pari kertaa keittämisen aikana. Jäähdytä yön yli jääkaapissa. Tarjoa vaniljaisen riisipuuron kastikkeena.

    Vaniljainen riisipuuro
    Kuumenna vesi kattilassa, lisää riisit ja keitä kunnes vesi on imeytynyt riiseihin. Lisää maito ja jatka keittämistä miedolla lämmöllä noin 45 minuuttia silloin tällöin sekoittaen.
    Mausta suolalla ja jäähdytä.

    Vatkaa kerma ja sokerit vaahdoksi. Sekoita vaahto puuroon ja annostele puuro jälkiruoka-astioihin. Sekoita Viktorian mansikat ja annostele ne juuri ennen tarjoilua riisin päälle.

     

    Reseptin on laatinut

    Dansukker