Vaniljainen mansikka-raparperisorbetti (maidoton)

6 tuntia
Pakastemansikka ja pehmennetty raparperi ovat oiva makupari myös sorbetissa.
Vaniljainen mansikka-raparperisorbetti (maidoton)
Arvioi: (2kpl)

Ainekset

  • 2 1/2 dl raparperiviipaleita (n. 2 pientä vartta)
  • 1 rkl vettä
  • 1 1/2 dl Dansukker Luomuruokosokeria
  • 500 g kohmeisia mansikoita
  • 2 munanvalkuaista
  • 1 tl Dansukker Vaniljasokeria

Leikkaa raparperit ohuiksi viipaleiksi ja laita ne kasariin vesitilkan ja sokerin kanssa. Keitä hiljaisella lämmöllä välillä hämmennellen, kunnes raparperit pehmenevät. Jäähdytä. Jauha kohmeiset mansikat esimerkiksi sauvasekoittimella tasaiseksi tahnaksi ja lisää jäähtynyt raparperiseos joukkoon.

Vaahdota valkuaiset ja vaniljasokeri valkoiseksi vaahdoksi ja kääntele se raparperi-mansikkaseoksen joukkoon. Laita seos jäätelökoneeseen ja käynnistä laite.

Mikäli käytössäsi ei ole jäätelökonetta, pakasta seos tilavassa kulhossa ja vatkaa sähkövatkaimella tunnin välein muutaman kerran pakastuksen aikana.

Voit tarjota sorbetin pehmoisena tai säilyttää pakastimessa, jolloin saat siitä pyöräytettyä jäätelökauhalla palloja.
 

Reseptin on laatinut

Dansukker