Vanhan ajan joulumarsipaanit

Tee itse marsipaania ja tuunaa sitä makusi mukaan: mausta, koristele ja värjää eri tavoin.

36-40 kpl

2 ½ tuntia

Arviot (16 kpl)

Ainekset

1 dl vispikermaa
1/2 dl vehnäjauhoja
75 g mantelijauhetta
300 g Dansukker Tomusokeria

Ohjeet

Sekoita kerma ja jauhot kattilassa, kiehauta koko ajan sekoittaen, kunnes seos muodostaa kattilan laidoista ja pohjasta irtoavan pallon. Jäähdytä. Lisää mantelijauhe ja tomusokeri. Sekoita kunnes massa on pehmeän muotoiltavaa ja tasaista. Kääräise marsipaanipötkö kelmuun ja pane jääkaappiin pariksi tunniksi.

Tuunaa marsipaania!
• Pyörittele marsipaanimassa palloiksi tai kolmioiksi, kasta ne sulatettuun valkoiseen tai tummaan suklaaseen ja koristele välittömästi strösselillä tai appelsiininkuorisuikaleilla.

• Mausta marsipaanimassa ruokalusikallisella konjakkia tai likööriä. Pyörittele palloiksi ja kasta sulatettuun suklaaseen.

• Sekoita marsipaanin joukkoon ruokalusikallinen Dansukker Vaniljasokeria ja desilitra hienoksi hakattuja kuivattuja hedelmiä.

• Värjää marsipaani karamellivärillä vaaleanpunaiseksi tai -vihreäksi ennen konvehdeiksi pyöräyttämistä.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Parhaat juustokakut

Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.