Vadelmia ja mustikoita kahvivaahdon kera

4–6 hengelle
Vadelmia ja mustikoita kahvivaahdon kera
Arvioi: (0kpl)

Ainekset

3 tl murukahvia
1 rkl vettä
6 dl vadelmia ja mustikoita (tai kirsikoita tai karhunvatukoita)
2 kananmunaa
1/2 maustemitallista suolaa
3 rkl Dansukker Tomusokeria
2 dl kuohukermaa

Liuota kahvijauhe ruokalusikalliseen kiehuvaa vettä. Anna jäähtyä.

Perkaa ja huuhtele marjat. Jaa ne neljään jälkiruokakulhoon.

Erottele munanvalkuaiset ja ‑keltuaiset ja vatkaa valkuaiset ja suola kiinteäksi vaahdoksi. Vatkaa keltuaiset ja tomusokeri kuohkeaksi vaahdoksi toisessa kulhossa.

Vatkaa kerma kiinteäksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon jäähtynyt kahvi. Sekoita kermavaahto ja valkuaisvaahto varovasti keltuaisvaahdon joukkoon. Jaa kahvivaahto marjojen päälle ja tarjoile heti.

Reseptin on laatinut

Dansukker