Vadelma-limettisima - Dansukker

Vadelma-limettisima

noin 1 viikko
Raikkaan makea vadelma-limettisima maistuu varmasti jokaiselle! Kauniin tummanpunainen ja täyteläinen sima valmistuu helposti fariinisokerilla.
Vadelma-limettisima
Arvioi: (164kpl)

Ainekset

  • 5 luomulimetin kuori ja mehu
  • 4 l vettä
  • 200 g (n. 3 dl) pakastevadelmia
  • 500 g Dansukker Fariinisokeria
  • herneen kokoinen (halkaisija 7 mm) pala tuorehiivaa

Pullotukseen

  • rusinoita

Pese limetit huolellisesti ja raasta kuoret. Kiehauta vesi kattilassa, lisää vadelmat ja limetin kuoret. Keitä poreillen n. 5 minuuttia. Ota sivuun pullotusta varten ¼ dl fariinisokeria. Nosta kattila liedeltä, lisää joukkoon loput fariinisokerista ja limetin mehu, sekoita huolellisesti. Jäähdytä neste huoneenlämpöiseksi. Ota pieni määrä nestettä kattilasta ja sekoita siihen tuorehiiva. Sekoita hiivaseos huolellisesti koko simaan. Anna siman käydä huoneenlämmössä n. 1 vrk.

Laita puhtaisiin pulloihin teelusikallinen fariinisokeria ja rusinoita. Siivilöi ja pullota sima. Jätä pulloihin ilmavara. Paine kasvaa käymisen jatkuessa, älä käytä liian tiukkaa korkkia. Siirrä pullot jääkaappiin. Sima on valmista, kun rusinat nousevat pintaan. Jääkaapissa rusinat kohoavat pintaan noin kolmantena päivänä pullotuksesta, mutta maku paranee ja happo lisääntyy vielä ajan kanssa. Siman valmistukseen kannattaakin varata viikko aikaa.

Reseptin on laatinut

Dansukker

;