Vaaleat kristallipiparit

30 min + 12 tuntia
Vaaleiden ohuiden piparien päälle ripotellaan ohuesti hienoa kidesokeria ennen paistoa ja heti paiston jälkeen.
Vaaleat kristallipiparit
Arvioi: (0kpl)

Ainekset

  • 150 g voita tai margariinia
  • ½ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
  • ¼ dl Dansukker Vaaleaa siirappia
  • 1 kananmuna
  • 230 g (4 dl) vehnäjauhoja
  • 1 tl Dansukker Vaniljasokeria
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl jauhettua kanelia
  • ½ tl jauhettua inkivääriä
  • ½ tl neilikkaa

Ripotteluun

  • Dansukker Siro erikoishienoa sokeria

Vatkaa huoneenlämpöinen rasva, sokeri ja siirappi vaaleaksi. Lisää kananmuna hyvin vatkaten. Yhdistä jauhot, vaniljasokeri, leivinjauhe ja mausteet, siivilöi seos rasva-kananmunaseokseen ja sekoita taikinaksi. Kääri taikina kelmuun ja säilytä jääkaapissa seuraavan päivään.

Kauli taikina pienissä erissä noin parin mm:n vahvuiseksi. Painele piparit ja siirrä ne leivinpaperoidulle pellille. Ripottele ohut kerros sokeria pinnalle.

Paista 160–170 asteessa 6–8 minuuttia. Ripottele toinen kerros sokeria kuumien pikkuleipien päälle välittömästi uunista ottamisen jälkeen. Jäähdytä ritilän päällä.

Vinkki!
Paista kerralla pellillinen samanlaisia pipareita.

Reseptin on laatinut

Dansukker