Vaahtokarkit (munaton)

n. 20–25 kpl
Herkulliset marjaisat vaahtokarkit ja vaahtokarkkitikkarit ilman kananmunaa
Vaahtokarkit (munaton)
Arvioi: (34 kpl)

Ainekset

  • 200 g hedelmä- tai marjapyreetä
  • 25 g liivatejauhetta
  • 150 g vettä
  • 250 g suomalaista Dansukker Taloussokeria
  • 360 g Dansukker Glukoosisiirappia
  • Dansukker Tomusokeria

1. Mittaa pyree ja liivatejauhe mikron kestävään kulhoon. Sekoita hieman lusikalla ja jätä turpoamaan.

2. Mittaa kattilaan ensin vesi ja glukoosisiirappi sekä lopuksi sokeri. Kaada sokeri kattilan keskelle niin ettei se koske reunoihin. Sekoita varovasti puulastalla, kunnes sokeri sekoittuu veden ja glukoosisiirapin kanssa. Anna seoksen kiehua, kunnes se on 110-asteista.

3. Laita liivate-pyreeseos mikroon 30 sekunniksi niin, että se lämpenee. Kaada seos yleiskoneen kulhoon ja laita vatkautumaan hiljalleen.

4. Kun sokeriliemi saavuttaa 130 asteen lämpötilan, ota se pois liedeltä ja kaada nauhana vatkautuvaan liivate-pyreeseokseen. Anna massan vatkautua noin 10 minuuttia, kunnes se on kuohkeaa.

5. Levitä leivinpaperi matalan vuoan pohjalle. Ripottele tomusokeria leivinpaperin päälle.

6. Kaada seos tomusokerin päälle tasaiseksi matoksi. Jos teet vaahtokarkkitikkareita, maton paksuudeksi riittää noin 0,5–1 cm. Ripottele tomusokeria seoksen päälle ja peitä tuorekelmulla.

7. Anna jähmettyä vähintään 4 tuntia tai mieluummin yön yli.

8. Leikkaa massasta paloja tai ota erilaisilla muoteilla kuvioita. Vaahtokarkkitikkarit: leikkaa ohuesta massasta nauhoja esim. pizzaleikkurilla ja rullaa nauhat tikkareiksi, kiinnitä tikkaritikulla.

Voit koristella vaahtokarkit värjätyllä sokerilla

Vaahtokarkit säilytetään huoneenlämmössä.

Katso video: Näin teet vaahtokarkkeja
 

Pieni Sokeritehdas -resepti

Reseptin on laatinut

Dansukker