Uunipunajuuria ja fetajuustoa

4 annosta 1 tunti
Makeat uunipunajuuret ja suolainen fetajuusto ovat hyvin maistuva makupari.
Uunipunajuuria ja fetajuustoa
Arvioi: (0kpl)

Ainekset

  • 8 punajuurta
  • 1 rkl Dansukker Vaaleaa Luomusiirappia
  • 2 rkl juoksevaa margariinia
  • 1–2 tl sormisuolaa
  • 200 g fetajuustoa
  • 50 g pinjansiemeniä

Kastike

  • 1/2 dl Dansukker Vaaleaa Luomusiirappia
  • 3 rkl öljyä
  • 2 rkl balsamietikkaa
  • 1 rkl hienonnettua tuoretta timjamia
  • 1 maustemitallinen (1/5 tl) jauhettua fenkolia

Pese punajuuret ja keitä niitä noin 30 minuuttia, kunnes ovat pehmeitä. Huuhtele ne kylmässä vedessä ja hankaa kuoret irti. Lohko punajuuret neljään osaan ja laita voideltuun uunivuokaan. Sekoita siirappi ja margariini ja kaada punajuurien päälle. Ripottele pinnalle suolaa. Paista uunin keskitasolla 225 asteessa noin 10 minuuttia.

Sekoita kastikkeen ainekset keskenään. Paahda pinjansiemenet kuivalla paistinpannulla. Jaa punajuuret tarjoilulautasille. Murenna joukkoon fetajuusto ja ripottele pinnalle pinjansiemenet. Pirskottele päälle kastike tai tarjoa se erikseen.

Reseptin on laatinut

Dansukker