Uudenvuoden uunijäätelö

Tarjoa uudenvuodenaattona säkenöivää jälkiruokaa eli marenkista uunijäätelöä itse tehdyillä passio- ja pistaasijäätelöillä.

8 palaa

6 tuntia

Arviot (4 kpl)

Ainekset

Pistaasi- ja passiojäätelöt
8 keltuaista
2 dl Dansukker Taloussokeria
4 dl maitoa
3 dl kermaa
2 dl Dansukker Glukoosisiirappia
Maustamiseen
100 g kuorittuja pistaasipähkinöitä
5 passiohedelmää

Sokerikakkupohja
2 kananmunaa
1 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 dl vehnäjauhoja

Marenki
3 valkuaista
1 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
muutama tippa sitruunamehua

Ohjeet

Tee ensin jäätelöt. Vatkaa keltuaiset ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Kiehauta maito, kerma ja glukoosisiirappi. Vatkaa munavaahto maitoseokseen. Siivilöi ja jaa seos puoliksi kahteen (pakastuksenkestävään) kulhoon (tilavuus 1,5 l). Lisää toiseen kulhoon rouhitut pistaasipähkinät ja toiseen passiohedelmäliha. Anna jäähtyä. Tee jäätelöt vuorotellen jäätelökoneessa tai pane kelmulla peitetyt kulhot pakastimeen noin 5 tunniksi. Vatkaa seoksia pakastumisen aikana muutaman kerran.

Vaahdota kananmunat ja sokeri. Lisää jauhot ja kaada taikina voideltuun irtopohjavuokaan (halk. n. 18 cm). Paista 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Anna kakun jäähtyä ritilällä.

Kuumenna uuni grillitoiminnolla 250°C:een. Ota jäätelöt pakastimesta ja pane kakku uunin kestävälle tarjoiluastialle.

Kaada valkuaiset ja puolet sokerista kulhoon, vaahdota muutaman minuutin ajan. Lisää loppu sokeri ja sitruunamehu. Vaahdota kovaksi vaahdoksi.

Levitä ensin passiojäätelö kakun keskelle ja sen päälle pistaasijäätelö. Peitä kakku ja jäätelöt kauttaaltaan marengilla. Pane uuniin noin 2–4 minuutiksi, kunnes marenki on hieman ruskistunut. Tarjoa heti.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Parhaat juustokakut

Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.