Uudenvuoden uunijäätelö

8 palaa 6 tuntia
Tarjoa uudenvuodenaattona säkenöivää jälkiruokaa eli marenkista uunijäätelöä itse tehdyillä passio- ja pistaasijäätelöillä.
Uudenvuoden uunijäätelö
Arvioi: (0kpl)

Ainekset

    Pistaasi- ja passiojäätelöt

    • 8 keltuaista
    • 2 dl Dansukker Taloussokeria
    • 4 dl maitoa
    • 3 dl kermaa
    • 2 dl Dansukker Glukoosisiirappia

    Maustamiseen

    • 100 g kuorittuja pistaasipähkinöitä
    • 5 passiohedelmää

    Sokerikakkupohja

    • 2 kananmunaa
    • 1 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
    • 1 dl vehnäjauhoja

    Marenki

    • 3 valkuaista
    • 1 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
    • muutama tippa sitruunamehua

    Tee ensin jäätelöt. Vatkaa keltuaiset ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Kiehauta maito, kerma ja glukoosisiirappi. Vatkaa munavaahto maitoseokseen. Siivilöi ja jaa seos puoliksi kahteen (pakastuksenkestävään) kulhoon (tilavuus 1,5 l). Lisää toiseen kulhoon rouhitut pistaasipähkinät ja toiseen passiohedelmäliha. Anna jäähtyä. Tee jäätelöt vuorotellen jäätelökoneessa tai pane kelmulla peitetyt kulhot pakastimeen noin 5 tunniksi. Vatkaa seoksia pakastumisen aikana muutaman kerran.

    Vaahdota kananmunat ja sokeri. Lisää jauhot ja kaada taikina voideltuun irtopohjavuokaan (halk. n. 18 cm). Paista 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Anna kakun jäähtyä ritilällä.

    Kuumenna uuni grillitoiminnolla 250°C:een. Ota jäätelöt pakastimesta ja pane kakku uunin kestävälle tarjoiluastialle.

    Kaada valkuaiset ja puolet sokerista kulhoon, vaahdota muutaman minuutin ajan. Lisää loppu sokeri ja sitruunamehu. Vaahdota kovaksi vaahdoksi.

    Levitä ensin passiojäätelö kakun keskelle ja sen päälle pistaasijäätelö. Peitä kakku ja jäätelöt kauttaaltaan marengilla. Pane uuniin noin 2–4 minuutiksi, kunnes marenki on hieman ruskistunut. Tarjoa heti.

    Reseptin on laatinut

    Dansukker