Up side down -kakku ananaksesta

12 annosta 1 tunti 15 minuuttia
Tuoreesta ananaksesta tehty keikauskakku maistuu lämpimänä jäätelön kera.
Up side down -kakku ananaksesta
Arvioi: (0kpl)

Ainekset

  • 1 tuore ja kypsä ananas
  • 30 g voita
  • 3/4 dl Dansukker Tummaa Muscovadosokeria
  • 1/4 dl Dansukker Vaaleaa siirappia tai Vaaleaa Luomusiirappia
  • 3 kirsikkatomaattia

Kakku

  • 250 g voita tai margariinia
  • 1 1/4 dl Dansukker Tummaa Muscovadosokeria
  • 1 1/4 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
  • 4 munaa
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta

Tarjoiluun

  • jäätelöä
  • Dansukker Vaaleaa siirappia tai Vaaleaa Luomusiirappia

Voitele tai leivinpaperoi 22 x 27 cm:n vuoka. Leikkaa ananaksesta kuusi, noin 1 1/2 cm:n kiekkoa, kuori ja poista puumainen keskiosa omenaporalla.

Vedä jääkaappikylmä voi ohuiksi lastuiksi ja levitä lastut vuokaan. Ripottele muscovadosokeri päälle ja valuta siirappi vuokaan. Aseta ananasviipaleet sokerin päälle ja pane halkaistut kirsikkatomaatit ananasrenkaiden keskellä oleviin reikiin.

Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen koko ajan voimakkaasti vatkaten. Sekoita jauhot ja leivinjauhe ja lisää seos vaahtoon kevyesti sekoittaen.

Kaada taikina ananasrenkaiden päälle vuokaan. Paista 150–175 asteessa 45–55 minuuttia. Kokeile kypsyys tikulla. Peitä pinta tarvittaessa foliolla liian tummumisen estämiseksi.

Kumoa hiukan jäähtynyt kakku tarjoiluvadille. Tarjoa lämmin kakku jäätelön ja vaalean siirapin kanssa.

Reseptin on laatinut

Dansukker