Unikonsiemenkakku

12–14 palaa 1½ tuntia
Unikonsiemenet ja raikas sitruuna maustavat kesäistä kahvikakkua, joka sopii arkeen ja juhlaan.
Unikonsiemenkakku
Arvioi: (0kpl)

Ainekset

    Kakkutaikina

    • 125 g huoneenlämpöistä voita
    • 3 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
    • 1 tl Dansukker Vaniljasokeria
    • 3 kananmunaa
    • 3 1/2 dl vehnäjauhoja
    • 1 1/2 tl leivinjauhetta
    • 3 rkl unikonsiemeniä
    • 1/2 dl ranskankermaa tai kermaa
    • 1/2 luomusitruunan raastettu kuori

    Kuorrutus

    • 2 dl Dansukker Tomusokeria
    • 1/2 sitruunan mehu

    Koristeluun

    • 1/2 luomusitruunan raastettu kuori
    • tuoreita mustikoita

    1. Vaahdota voi, sokeri ja vaniljasokeri. Lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten.

    2. Yhdistä vehnäjauhot, leivinjauhe ja unikonsiemenet keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita joukkoon myös ranskankerma ja sitruunankuoriraaste.

    3. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan (n. 2 l). Paista 175 asteessa uunin alaosassa noin 50–60 min. Tarkista kypsyys tikulla.

    4. Anna kakun jäähtyä. Sekoita tomusokeriin sitruunamehu ja valuta kuorrutus kakun päälle. Koristele sitruunankuoriraasteella ja mustikoilla.
     

    Reseptin on laatinut

    Dansukker