Tyrni-suklaakohokas

4 annosta 40 minuuttia
Herkullisen suklaakohokkaan kanssa voit tarjota mitä tahansa saatavilla olevia marjoja.
Tyrni-suklaakohokas
Arvioi: (1kpl)

Ainekset

  • 200 g tummaa suklaata
  • 2 munanvalkuaista
  • 1/2 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria tai Ruokokidesokeria
  • 1/2 tl Dansukker Vaniljasokeria
  • 1 dl tyrnimarjoja
  • 20 g voita vuoan voiteluun
  • 1–2 rkl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria vuokaan

Pinnalle

  • ripaus Dansukker Tomusokeria

Sulata tumma suklaa esimerkiksi mikroaaltouunissa. Suklaa kannattaa sulattaa paloiteltuna puolen minuutin erissä välillä sekoitellen. Vaahdota valkuaiset ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää sula suklaa muutamassa erässä valkuais-sokerivaahtoon varovasti käännellen. Lisää tyrnimarjat.

Voitele pieni uunivuoka voilla ja ripsauta pintaan sokeria. Kaada seos vuokaan niin, että vuoka on lähes täysi.

Kypsennä kohokasta 180-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia. Siivilöi pinnalle ripaus tomusokeria. Tarjoa heti. Seuraksi sopii vaniljajäätelö.

Vinkki!
Marjoina voit käyttää mitä tahansa marjoja joko tuoreina tai pakastettuina.
 

Reseptin on laatinut

Dansukker