Tyrni-suklaakohokas

4 annosta
Tyrni-suklaakohokas
Arvioi: (0kpl)

Ainekset

200 g tummaa suklaata
2 munanvalkuaista
1/2 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria tai Ruokokidesokeria
1/2 tl Dansukker Vaniljasokeria
1 dl tyrnimarjoja

20 g voita vuoan voiteluun
1–2 rkl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria vuokaan

Pinnalle
ripaus Dansukker Tomusokeria

Sulata tumma suklaa esimerkiksi mikroaaltouunissa. Suklaa kannattaa sulattaa paloiteltuna puolen minuutin erissä välillä sekoitellen. Vaahdota valkuaiset ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää sula suklaa muutamassa erässä valkuais-sokerivaahtoon varovasti käännellen. Lisää tyrnimarjat.

Voitele pieni uunivuoka voilla ja ripsauta pintaan sokeria. Kaada seos vuokaan niin, että vuoka on lähes täysi.

Kypsennä kohokasta 180-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia. Siivilöi pinnalle ripaus tomusokeria. Tarjoa heti. Seuraksi sopii vaniljajäätelö.

Vinkki!
Marjoina voit käyttää mitä tahansa marjoja joko tuoreina tai pakastettuina.
 

Reseptin on laatinut

Dansukker