Tumma appelsiinisima

Fariinisokeri ja appelsiini antavat kauniin tumman värin ja hyvän maun simalle.

noin 4 litraa

1 vrk + n. 7 vrk

Arviot (298 kpl)

Ainekset

500 g Dansukker Fariinisokeria
4 l vettä
2 luomuappelsiinin kuoret ja mehu
1/2 sitruunan mehu
1/5 tl tuorehiivaa (noin herneen kokoinen pala)
Pullotukseen: sokeria, rusinoita
 

Ohjeet

1. Pese appelsiinit huolellisesti. Leikkaa oranssi kuoriosa talteen kuorimaveitsellä ja purista mehu.

2. Mittaa teräskattilaan 1 dl fariinisokeria ja 1 dl vettä. Lisää joukkoon appelsiinien kuoret ja mehu, kiehauta ja keittele seosta miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia.

3. Lisää puolet vedestä, kiehauta ja sekoita sokeri joukkoon. Lisää sitruunamehu.

4. Kaada liemi isoon astiaan ja sekoita jäljellä oleva kylmä vesi joukkoon. (Jos käyttämäsi kattila on tarpeeksi iso, voit toki sekoittaa liemen ja veden suoraan siinä.)

5. Anna seoksen jäähtyä kädenlämpöiseksi. Sekoita hiiva nestetilkkaan ja sekoita joukkoon. Anna siman käydä huoneenlämmössä noin vuorokausi.

6. Siivilöi ja pullota sima puhtaisiin pulloihin. Lisää pulloihin 1 tl sokeria ja muutama rusina. Pane pullot jääkaappiin ja anna siman käydä noin viikko.

Paine pullossa kasvaa käymisen jatkuessa, älä käytä liian tiukkaa korkkia.

Sima on valmista, kun rusinat nousevat pintaan. Säilytä sima jääkaapissa ja käytä noin viikon kuluessa.

Resepti / Blogi: Chocochili

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Parhaat juustokakut

Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.