Tumma appelsiinisima

noin 4 litraa 1 vrk + n. 7 vrk
Fariinisokeri ja appelsiini antavat kauniin tumman värin ja hyvän maun simalle.
Tumma appelsiinisima
Arvioi: (141kpl)

Ainekset

  • 500 g Dansukker Fariinisokeria
  • 4 l vettä
  • 2 luomuappelsiinin kuoret ja mehu
  • 1/2 sitruunan mehu
  • 1/5 tl tuorehiivaa (noin herneen kokoinen pala)
  • Pullotukseen: sokeria, rusinoita

1. Pese appelsiinit huolellisesti. Leikkaa oranssi kuoriosa talteen kuorimaveitsellä ja purista mehu.

2. Mittaa teräskattilaan 1 dl fariinisokeria ja 1 dl vettä. Lisää joukkoon appelsiinien kuoret ja mehu, kiehauta ja keittele seosta miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia.

3. Lisää puolet vedestä, kiehauta ja sekoita sokeri joukkoon. Lisää sitruunamehu.

4. Kaada liemi isoon astiaan ja sekoita jäljellä oleva kylmä vesi joukkoon. (Jos käyttämäsi kattila on tarpeeksi iso, voit toki sekoittaa liemen ja veden suoraan siinä.)

5. Anna seoksen jäähtyä kädenlämpöiseksi. Sekoita hiiva nestetilkkaan ja sekoita joukkoon. Anna siman käydä huoneenlämmössä noin vuorokausi.

6. Siivilöi ja pullota sima puhtaisiin pulloihin. Lisää pulloihin 1 tl sokeria ja muutama rusina. Pane pullot jääkaappiin ja anna siman käydä noin viikko.

Paine pullossa kasvaa käymisen jatkuessa, älä käytä liian tiukkaa korkkia.

Sima on valmista, kun rusinat nousevat pintaan. Säilytä sima jääkaapissa ja käytä noin viikon kuluessa.

Resepti / Blogi: Chocochili