Toscakakku

Voi-mantelikuorrutus tekee toscakakusta yhden herkullisimmista klassikkoleivonnaisista.

8 annosta

45 minuuttia

Arviot (99 kpl)

Ainekset

2 kananmunaa
1 ½ dl Dansukker Talous- tai Siro erikoishienoa sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
100 g (= 1 dl) sulatettua voita tai margariinia

Pinnalle

100 g mantelilastuja
100 g voita tai margariinia
1 dl Dansukker Talous- tai Siro erikoishienoa sokeria
2 rkl vehnäjauhoja
2 rkl maitoa tai kermaa

Ohjeet

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sekoita varovasti. Sekoita lopuksi joukkoon sulatettu rasva. Kaada seos halkaisijaltaan noin 24 cm:n vuokaan ja paista 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

Mittaa kasariin kuorrutuksen ainekset ja kiehauta. Levitä seos paistetun pohjan päälle tasaiseksi kerrokseksi. Paista 200-asteisessa uunissa, kunnes pinta on kauniin värinen.

Vinkki!
Voit leipoa toscakakun valmiiksi jo muutamaakin päivää ennen tarjoilua. Säilytä tiiviisti folion alla.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Parhaat juustokakut

Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.