Tosca-omenapiiras

50 minuuttia
Perinteinen toscapiiras saa mehevyyttä syksyn omenoista. Halutessasi voit lisätä taikinaan hieman kardemummaa tai kanelia.
Tosca-omenapiiras
Arvioi: (0kpl)

Ainekset

  • 2 munaa
  • 1 dl Dansukker Ruokokidesokeria
  • 2 ½ dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • ½ dl kermaa tai maitoa
  • 5–6 omenaa

Pinnalle

  • 100 g voita
  • 100 g mantelilastuja
  • 1 ½ dl Dansukker Ruokokidesokeria
  • ½ dl maitoa
  • ½ dl vehnäjauhoja

Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja kerma tai maito. Sekoita vain sen verran, että taikina on tasainen.

Leikkaa piirasvuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle leivinpaperi ja kaada taikina vuokaan.

Kuori omenat ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi. Laita ne taikinan päälle ympäri vuoan.

Valmista kuorrute. Sulata voi kattilassa. Lisää mantelilastut, sokeri, maito ja vehnäjauhot. Kiehauta. Kaada seos omenoiden päälle. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia tai kunnes pinta on saanut kauniin värin.

Reseptin on laatinut

Dansukker