Tonnikalapiirakka

8 annosta 1 tunti
Tarjoa vieraille herkullista tonnikalapiirakkaa kerma-juustotäytteellä.
Tonnikalapiirakka
Arvioi: (49kpl)

Ainekset

    Pohja

    • 150 g voita tai margariinia
    • 3 dl vehnäjauhoja
    • ¼ tl suolaa
    • 2 tl Dansukker Ruokokidesokeria

    Täyte

    • 1 prk säilyketonnikalaa (kokeile myös maustettuja), valutettuna
    • ½ punainen paprika suikaleina tai kuutioina
    • ½ dl tilliä silputtuna
    • 2 dl kuohu- tai ruokakermaa
    • 1 dl maitoa
    • 2 munaa
    • 1 tl Dansukker Ruokokidesokeria
    • 100–150 g juustoraastetta

    Sekoita huoneenlämpöinen rasva, vehnäjauhot, suola ja ruokokidesokeri tasaiseksi taikinaksi ja painele piirasvuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle ja reunoille. Esipaista pohjaa 225-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia.

    Ripottele esipaistetun pohjan päälle tonnikala, paprikasuikaleet ja tillisilppu. Sekoita kerma, maito, munat, ruokokidesokeri ja juustoraaste keskenään ja kaada vuokaan.

    Kypsennä 200-asteisessa uunissa keskiritilätasolla noin 30 minuuttia tai kunnes pinta on hyytynyt ja kauniin värinen.

    Reseptin on laatinut

    Dansukker