Tomaattisilakat

4 annosta 20 minuuttia
Valmista herkullisia tomaattisilakoita, jotka voidaan nauttia kylminä tai kuumina.
Tomaattisilakat
Arvioi: (0kpl)

Ainekset

  • 600 g silakkafileitä
  • 1 tl suolaa
  • 1/2 tl valkopippuria
  • 1 dl raastettua piparjuurta
  • 3 dl hienoksi suikaloitua purjoa
  • 7 dl tomaattimehua
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 2 rkl Dansukker Vaaleaa siirappia tai Vaaleaa Luomusiirappia

Koristeluun

  • 1 dl silputtua persiljaa

Huuhtele silakat ja anna valua talouspaperin päällä.

Mausta silakkafileiden lihapuoli suolalla ja pippurilla ja lisää piparjuuri. Taita fileet puoliksi ja pane ne paistokasariin tai paistinpannulle. Ripottele päälle purjosipuli.

Sekoita keskenään tomaattimehu ja -pyree sekä siirappi ja kaada silakoiden päälle. Anna kiehua hiljalleen kannen alla noin 10 minuuttia. Ripottele päälle persilja. Tarjoa keitettyjen perunoiden ja vihannesten tai salaatin kera. Tomaattisilakat voidaan tarjota myös kylminä. 
 

Reseptin on laatinut

Dansukker