Tomaattipiiras

Juustoisen kirsikkatomaattipiiraan täytteessä on mausteena yrttejä ja chilitahnaa.

50 minuuttia

Arviot (0 kpl)

Ainekset

Pohja

150 g voita tai margariinia
2 tl Dansukker Fariinisokeria
1 1/2 dl grahamjauhoja
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1 rkl kylmää vettä
Täyte

2 rkl voita tai margariinia
2 sipulia
1–2 rkl Dansukker Fariinisokeria
3 rkl tomaattipyreetä
2 valkosipulinkynttä
1 rkl hienonnettua tuoretta oreganoa tai 1/4 tl kuivattua oreganoa
2 rkl hienonnettua tuoretta basilikaa tai 1/2 tl kuivattua basilikaa
1/2 tl suolaa
1 tl sambal oelek -chilitahnaa
200 g kirsikkatomaatteja
200 g juustoraastetta
2 dl ruokakermaa

Ohjeet

Nypi rasva, fariinisokeri ja jauhot ryynimäiseksi seokseksi. Lisää kylmä vesi nopeasti joukkoon ja sekoita vain sen verran, että taikina on tasainen. Painele taikina piirasvuoan (halkaisija 26–28 cm) pohjalle ja reunoille. Paista piiraspohjaa 225-asteisessa uunissa noin kymmenen minuuttia.

Kuumenna rasva pannulla. Lisää silputut sipulit ja fariinisokeri. Kääntele hetki. Lisää tomaattipyree, hienonnetut valkosipulinkynnet, yrtit, suola ja sambal oelek. Kuumenna.

Levitä seos piiraspohjan päälle. Laita päälle kirsikkatomaatit kokonaisina tai puolitettuina. Ripottele päälle juustoraaste. Kaada päälle kerma. Jatka kypsentämistä 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia tai kunnes pinta on kiinteä ja kauniin värinen. Koristele tuoreella basilikalla tai oreganolla.
 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Parhaat juustokakut

Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.