Tomaattikeitto

4 annosta 40 minuuttia
Tuoretomaattikeitto saa tulisen ja mausteisen maun marokkolaisesta harissasta.
Tomaattikeitto
Arvioi: (1kpl)

Ainekset

1 kg tomaatteja
2 keltasipullia
4–5 valkosipulinkynttä
1 sitruuna
2 rkl oliiviöljyä
6 dl vettä
1 rkl Dansukker Fariinisokeria
1 tl suolaa
1 rkl Harissa-mausteseosta
tuoretta korianteria tai persiljaa

Kalttaa tomaatit kuumassa vedessä, kuori ja paloittele. Kuori ja kuutioi sipulit ja valkosipulit. Purista sitruunasta mehu.

Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota sipulisilppu. Lisää tomaatit, sitruunamehu ja vesi.  Anna kiehua hiljalleen kannen alla 20 minuuttia. Lisää fariinisokeri, suola sekä mausteseos ja kiehauta uudelleen. Tarkista maku.

Lisää valmiin keiton pinnalle hienonnettua korianteria tai persiljaa.

Reseptin on laatinut

Dansukker