Toffee-pekaanipiiras

Herkkupiirakan täytteenä kinuskista kondensoitua maitoa ja pekaanipähkinöitä.

10–12 annosta

45 minuuttia

Arviot (38 kpl)

Ainekset

3 munaa
2 dl Dansukker Fariinisokeria
3 dl vehnäjauhoja
1 1/2 tl leivinjauhetta
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
1 tl kanelia
1/2 dl kermaa tai maitoa
150 g voita tai margariinia sulatettuna

Vuokaan

voita ja korppujauhoja

Väliin

1 prk (n. 400 g) karamellisoitua kondensoitua maitoa TAI makeutettua kondensoitua maitoa *

Pinnalle

150 g voita tai margariinia
2 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
3 rkl vehnäjauhoja
1/2 dl maitoa
150 g pekaanipähkinöitä

Ohjeet

* Täytteessä käytettyä kondensoitua maitoa löytyy tavallisista ruokakaupoista säilyketölkeissä. Tarkista, että tuote on makeutettua ja jos vaihtoehtoja löytyy, hanki karamellisoitua kondensoitua maitoa, sitä ei tarvitse esikäsitellä.
Lue ohje huolellisesti läpi ja aloita kondensoidusta maidosta, mikäli se ei ole valmiiksi karamellisoitua:
Laita makeutettu kondensoitu maito mikroaaltouunin kestävään reunalliseen kulhoon ja kuumenna noin kymmenen minuuttia välillä sekoitellen. Anna jäähtyä hetki ennen käyttöä.

Vaahdota munat ja fariinisokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja kääntele muna-sokerivaahtoon. Sekoita joukkoon kerma ja sulatettu rasva.

Voitele ja jauhota halkaisijaltaan 24–26 cm:n irtopohjainen kakkuvuoka. Laita puolet taikinasta vuokaan ja levitä päälle karamellisoitu kondensoitu maito. Levitä päälle loppu taikina. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia tai kunnes pinta tuntuu kiinteältä.

Laita rasva, sokeri, vehnäjauhot, maito ja pekaanipähkinät kattilaan ja hämmennä, kunnes rasva on sulanut. Levitä seos paistetun pohjataikinan päälle ja jatka kypsennystä vielä noin 15 minuuttia, kunnes pinta on kauniin värinen.

Jäähdytä, irrota vuoasta ja nosta tarjoiluvadille.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Parhaat juustokakut

Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.