Tjong gräddkola

Tjong gräddkola är det lite lyxigare julgodiset som är svårt att vara utan. Tjong gräddkola smakar som en vanlig julkola men är hård som en karamell.

cirka 50 stycken

1 timme

Arviot (125 kpl)

Ainekset

2 dl vispgrädde
2 dl Dansukker Ljus Sirap
3 dl Dansukker Strösocker
1/2 dl Dansukker Glykossirap
2 msk smör eller margarin
1/2 tsk ättika

Ohjeet

Blanda allt utom smör och ättika i en tjockbottnad kastrull. Låt koka upp.

Koka kolan tills den ändrar färg, cirka 45 minuter eller tills den når 140 °C. Kontrollera om kolan är färdig genom att droppa lite av smeten då och då i en kopp med kallt vatten, när den stelnar är den klar.

Blanda i smöret och ättikan, häll omedelbart upp smeten på lätt oljad marmorskiva eller bakplåt.

När smeten är sval nog att hantera, ta tag i massan och dra ut tvinnar och vik ihop den igen. Fortsätt dra, tvinna ihop och vik. Ju flitigare du drar, desto finare blir den färdiga tjongen.

Avsluta med att tvinna och klipp i lagom stora bitar. Vira gärna in tjongen i cellofan eller folie.
 

Tips!
Blir smeten för hård under dragningen kan man köra den en liten stund i mikrovågsugnen så den blir hanterlig.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Parhaat juustokakut

Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.