Tiramisurulla

noin 8 annosta 40 minuuttia + tekeytyminen
Tee tiramisusta vaihteeksi herkkurulla! Toki voit valmistaa jälkiruoan perinteisesti vuokaan. Kokeile myös gluteenittomia savoiardikeksejä.
Tiramisurulla
Arvioi: (0kpl)

Ainekset

  • 1 pkt (24 kpl) savoiardikeksejä

Kostutus

  • 1 dl cappuccinoa tai muuta vahvaa kahvia
  • 1/2 dl mantelilikööriä (amaretto)

Täyte

  • 2 dl vispikermaa
  • 100 g mascarponejuustoa
  • 1/2 dl mantelilikööriä (Amaretto)
  • 1 3/4 dl Dansukker Hyytelösokeri Multia
  • 2 tl Dansukker Vaniljasokeria
  • 1–2 rkl Dansukker Kaakaotomusokeria

Pinnalle

  • 2 dl vispikermaa
  • 2 rkl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
  • 1 tl Dansukker Vaniljasokeria
  • sokeroimatonta tummaa kaakaojauhetta

Aloita valmistamalla täyte.

Vaahdota kerma. Vatkaa joukkoon mascarponejuusto. Mittaa likööri ja hyytelösokeri Multi kasariin ja hämmentele miedolla lämmöllä muutaman minuutin ajan. Valuta seos kerma-mascarponetäytteeseen koko ajan sekoittaen. Mausta vaniljasokerilla ja kaakaotomusokerilla. Tarkista maku. Nosta täyte jääkaappiin kunnes pohjan keksit ovat sopivasti kostuneet.

Laita savoiardikeksit suorakaiteen muotoon leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Kostuta ne kauttaaltaan cappuccino-amarettoseoksella, anna nesteen imeytyä kekseihin noin viidentoista minuutin ajan.

Levitä täyte kostuneille kekseille ja käännä leivinpaperia apuna käyttäen mahdollisimman tiiviiksi rullaksi. Nosta jääkaappiin muutamaksi tunniksi tai yön yli.

Siirrä rulla tarjoiluvadille. Vaahdota kerma ja mausta sokerilla ja vaniljasokerilla. Levitä kerma ilmavasti tortun päälle ja siivilöi päälle tummaa kaakaojauhetta.

Vinkki!
Kokeile myös gluteenittomia savoiardikeksejä!

Vinkki!
Voit valmistaa tämän jälkiruoan myös kerroksittain reunalliseen matalaan vuokaan.

 

Reseptin on laatinut

Dansukker