Tippaleivät 2

noin 12 kpl 1 tunti
Varo kuumaa öljyä, kun uppopaistat tippaleipiä ja muita vappuherkkuja perinteisen siman kyytipojaksi.
Tippaleivät 2
Arvioi: (0kpl)

Ainekset

  • 3 munaa
  • ripaus suolaa
  • 2 rkl Dansukker Taloussokeria
  • 1 1/2 dl maitoa
  • noin 3 dl vehnäjauhoja

Keittämiseen

  • kasviöljyä

Pinnalle

  • Dansukker Tomusokeria

Riko munat kulhoon ja sekoita varoen rikki. Älä vatkaa.

Lisää suola, sokeri ja maito. Sekoita ja lisää hitaasti jauhot. Sekoita edelleen, kunnes taikina on sileää. Turvota sitä 15-30 minuuttia.

Laita taikina pursotinpussiin tai tukevaan muovipussiin, josta leikkaat yhden kulman auki.

Kuumenna öljy kattilassa sopivan kuumaksi. Se on sopivaa, kun ranskanleipäkuutio ruskistuu kauniisti puolessa minuutissa. Kuumenna rengas* tai renkaat kattilassa öljyn mukana.

Valuta taikinaa renkaan sisään ristikoksi ja kypsennä. Käännä tippaleipä haarukalla nostaen ja kypsennä siitä toinenkin puoli.

Valuta kypsät tippaleivät talouspaperilla.

Ripottele tomusokeria ja vaniljasokeria jäähtyneiden tippaleipien pintaan.

*Hyvä rengas tulee matalasta säilyketölkistä, josta olet poistanut pohjan ja kannen. Leikkaa rengas ennen työhön ryhtymistä, huuhdo ja kuivaa hyvin. Siten ei öljy räisky. (Huom! käytä vain sellaisia tölkkejä, joita ei ole pinnoitettu muovilla.) Iso teräskauha sopii myös muotiksi.

 

Reseptin on laatinut

Dansukker