Tiikerimuffinit

12 kpl 35 minuuttia
Isot tiikeriraitaiset ja suklaalla kuorrutetut muffinit maistuvat appelsiinilta.
Tiikerimuffinit
Arvioi: (4kpl)

Ainekset

  • 200 g voita tai margariinia
  • 3 dl Dansukker Fariinisokeria tai Tummaa Muscovadosokeria
  • 4 munaa
  • 2 dl perunajauhoja
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 3 tl leivinjauhetta
  • 2 tl Dansukker Vaniljasokeria

Lisäksi

  • 1/2 dl maitoa
  • 1 dl sokeroimatonta kaakaojauhetta
  • 100 g tummaa suklaata rouheena

Sekä

  • 1 dl vehnäjauhoja
  • yhden luomuappelsiinin kuoriraaste
  • 1/2 dl appelsiinimehua tai maitoa

Pinnalle

  • 300 g Dansukker Kaakaotomusokeria
  • vettä tai appelsiinimehua
  • värikkäitä strösseleitä

Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri, lisää munat yksitellen vatkaten. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet.

Jaa taikina kahteen osaan. Lisää toiseen maito, kaakaojauhe sekä veitsellä karkeaksi rouhittu suklaa.

Sekoita toiseen taikinaan vehnäjauhot, hyvin pestyn appelsiinin kuoriraaste ja appelsiinimehu tai maito.

Jaa taikinat kerroksittain amerikanmuffinivuokiin. Paista 200 asteessa 10–15 minuuttia.

Sekoita kaakaotomusokerin joukkoon vettä tai appelsiininmehua sen verran, että saat paksun, mutta levittyvän tahnan. Valuta tahnaa hieman jäähtyneiden muffinien pinnalle. Ripottele päälle strösseleitä.

Reseptin on laatinut

Dansukker