Tiikerikakku

12–15 annosta 75 minuuttia
Milloin viimeksi leivoit tiikerikakkua? Perinteinen tiikerikakku raitoineen on ihastuttava tarjottava kaiken uuden keskellä.
Tiikerikakku
Arvioi: (167kpl)

Ainekset

  • 200 g voita tai margariinia
  • 2 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
  • 3 kananmunaa
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 tl Dansukker Vaniljasokeria
  • 1 dl kermaa tai maitoa
  • ½ dl sokeroimatonta kaakaojauhetta

Vuokaan

  • 25 g voita tai margariinia
  • 1 dl korppujauhoja

Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri kuohkeaksi. Lisää kananmunat yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita joukkoon vehnäjauho-leivinjauhe-vaniljasokeriseos ja lopuksi kerma tai maito.

Ota taikinasta 1/3 toiseen kulhoon ja sekoita joukkoon kaakaojauhe.

Voitele ja jauhota noin 1 ½-litrainen kahvikakkuvuoka.

Jaa taikinat kerroksittain vuokaan siten, että alle jää kerros vaaleaa taikinaa, sitten kerros tummaa ja lopuksi vielä kerros vaaleaa taikinaa. Pistele haarukalla taikinaa ympäri vuoan ja tasoita pinta lusikalla.

Kypsennä kakkua 150–175-asteisen uunin keskiritilätasolla noin 50 minuuttia, kunnes kakku alkaa irrota vuoan reunoista. Jäähdytä hetki ennen kuin kumoat kakun.

Reseptin on laatinut

Dansukker