Teeleivät

8 kpl 45 minuuttia
Helposti iltateelle lämmintä leipää vaikkapa oliiveilla ja juustoraasteella maustettuna.
Teeleivät
Arvioi: (36kpl)

Ainekset

  • 2 dl maitoa
  • 2 rkl Fibrex-juurikaskuitua tai vehnäleseitä
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2 tl Dansukker Fariinisokeria
  • 1 tl suolaa tai maun mukaan riippuen valitusta maustamisvaihtoehdosta
  • 1/2 dl juoksevaa margariinia

Erilaisia maustamisvaihtoehtoja

  • • 1/2 dl paloiteltuja oliiveja ja 1/4 dl paloiteltuja aurinkokuivattuja tomaatteja
  • • 1 g sahramia
  • • 1 dl voimakkaanmakuista juustoraastetta ja 1/2 dl hienonnettua tuoretta basilikaa
  • • 1/2 dl rusinoita ja 1/2 dl paloiteltuja kuivattuja aprikooseja

Pane juurikaskuitu tai vehnäleseet kulhoon ja kaada joukkoon maito. Anna seistä 10 minuuttia. Sekoita joukkoon muut ainekset margariinia lukuun ottamatta (muista myös mahdolliset mausteet). Lisää margariini ja alusta taikina. Lisää tarvittaessa jauhoja. Jaa taikina keskeltä kahtia, muotoile 2 pyöreää levyä ja aseta levyt leivinpaperilla vuoratulle pellille. Tee levyihin viiltoja niin, että niistä muodostuu neljä kolmiota. Paista teeleipiä uunin keskiosassa 275 asteessa noin 10 minuuttia. Voit myös nostella taikinan muffinivuokiin.

Reseptin on laatinut

Dansukker