Täytetyt pääsiäispikkuleivät

n. 30 kpl 1 tunti 15 minuuttia
Pääsiäispikkuleivissä on suklainen täyte.
Täytetyt pääsiäispikkuleivät
Arvioi: (0kpl)

Ainekset

4 dl vehnäjauhoja
50 g jauhettuja manteleita
2 dl Dansukker Fariinisokeria
1 rkl Dansukker Vaniljasokeria
1 muna
150 g huoneenlämpöistä voita tai margariinia
Täyte
200 g laadukasta suklaata (valkoista tai maitosuklaata)
50 g voita tai margariinia
Koristelu
5 dl Dansukker Tomusokeria tai Kaakaotomusokeria
1 rkl juoksevaa margariinia tai öljyä
2 rkl vettä tai mehua

Lataa malli tästä

Sekoita taikinan ainekset keskenään. Laita taikina muovipussiin ja anna levätä jääkaapissa vähintään puoli tuntia. Kauli taikina jauhotetulla leivinpöydällä 2–3 mm paksuiseksi levyksi. Ota siitä muotilla pikkuleipiä ja laita ne leivinpaperille uunipellille. Paista uunin keskiosassa 175 asteessa noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä ritilällä.

Sulata rasva kattilassa. Paloittele suklaa joukkoon ja sulata se pienellä lämmöllä. Anna seoksen jäähtyä noin tunti ja vatkaa sen jälkeen voimakkaasti sähkövatkaimella. Jaa täyte puolelle pikkuleivistä ja nosta täytteettömät pikkuleivät kansiksi. Sekoita koristeluainekset keskenään tasaiseksi seokseksi ja koristele pikkuleivät.

Vinkki!
Voit nauttia pikkuleivät toki myös ”yksinkertaisina”, ilman täytettä.

Reseptin on laatinut

Dansukker