Täytetyt pääsiäispikkuleivät

n. 30 kpl 1 tunti 15 minuuttia
Koristelluissa pääsiäispikkuleivissä on maito- tai valkosuklainen täyte.
Täytetyt pääsiäispikkuleivät
Arvioi: (0kpl)

Ainekset

  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 50 g jauhettuja manteleita
  • 2 dl Dansukker Fariinisokeria
  • 1 rkl Dansukker Vaniljasokeria
  • 1 muna
  • 150 g huoneenlämpöistä voita tai margariinia

Täyte

  • 200 g laadukasta suklaata (valko- tai maitosuklaata)
  • 50 g voita tai margariinia

Koristelu

  • 5 dl Dansukker Tomusokeria
  • 1 rkl juoksevaa margariinia tai öljyä
  • 2 rkl vettä tai mehua
  • (elintarvikeväriä)

Sekoita taikinan ainekset keskenään. Laita taikina muovipussiin ja anna levätä jääkaapissa vähintään puoli tuntia. Kauli taikina jauhotetulla leivinpöydällä 2–3 mm paksuiseksi levyksi. Ota siitä muotilla pikkuleipiä ja laita ne leivinpaperille uunipellille. Paista uunin keskiosassa 175 asteessa noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä ritilällä.

Sulata rasva kattilassa. Paloittele suklaa joukkoon ja sulata se pienellä lämmöllä. Anna seoksen jäähtyä noin tunti ja vatkaa sen jälkeen voimakkaasti sähkövatkaimella. Jaa täyte puolelle pikkuleivistä ja nosta täytteettömät pikkuleivät kansiksi. Sekoita koristeluainekset keskenään tasaiseksi seokseksi ja koristele pikkuleivät.

Vinkki!
Voit nauttia pikkuleivät toki myös ”yksinkertaisina”, ilman täytettä.
Lataa malli tästä

Reseptin on laatinut

Dansukker