Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

6 annosta 35 minuuttia
Voit täyttää kesäkurpitsat ja paprikat jauhelihalla, nyhtökauralla, härkiksellä tai muilla kasviksilla.
Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat
Arvioi: (4kpl)

Ainekset

  • 200 g jauhelihaa
  • 1 pieni sipuli
  • 1–2 valkosipulinkynttä
  • ½ punainen mieto chilipaprika
  • ½ tl suolaa
  • 2 dl vettä
  • 35 g tomaattipyreetä
  • 1 rkl Dansukker Vaaleaa Luomusiirappia
  • mustapippuria myllystä maun mukaan
  • 1 tl oreganoa tai basilikaa
  • 150 g juustoraastetta

Lisäksi

  • 2 paprikaa
  • 1 kesäkurpitsa

Paista jauheliha kuumalla pannulla. Hienonna sipuli, valkosipulinkynnet ja chilipaprika. Lisää ne pannulle käännellen. Mausta suolalla. Lisää vesi, tomaattipyree, siirappi, mustapippuria ja oreganoa tai basilikaa. Anna kiehua hetki ja tarkista maku. Sekoita lopuksi joukkoon juustoraaste.

Halkaise huuhdellut paprikat ja kesäkurpitsa. Poista paprikoista siemenet ja koverra kesäkurpitsan sisus. Paahda paprikan puolikkaita ja kesäkurpitsaa 250-asteisessa uunissa hetki ja täytä sitten täytteellä. Jatka kypsennystä 200-asteisessa uunissa, kunnes pinta on saanut väriä.

Vinkki!
Voit korvata jauhelihan myös kasviksilla, nyhtökauralla tai härkiksellä.

Reseptin on laatinut

Dansukker